'Microsoft is van plan om 1 miljard in Windows Phones te steken'

Een analist heeft tegenover Forbes gemeld dat Microsoft van plan is om 1 miljard dollar te steken in haar mobiele divisie. Het geld zou vooral bedoeld zijn voor research en development van Windows Phones-software.

Windows Phone 7 Series

Forbes heeft in een blogpost een interessante informatie uit de doeken gedaan omtrent investeringen die Microsoft van plan is te gaan nemen de komende jaren. Uit interviews met verschillende analisten blijkt namelijk dat Microsoft zijn tactiek sterk gaat herzien en flink gaat inzetten op haar mobile-tak. Met de aankondiging van Windows Phone 7 Series lijkt de fabrikant hernieuwd vertrouwen gevonden te hebben in haar mobiele divisie aangezien het nieuwe OS van Microsoft erg goed ontvangen lijkt te zijn door het publiek. Ook al heeft de producent relatief weinig informatie vrijgegeven omtrent de achterliggende techniek en functionaliteiten zijn toch de eerste indrukken positief.

Uit interviews van Forbes blijkt dat Microsoft stevig gaat investeren in mobile. Zo zou de ontwikkelaar een miljard dollar hebben uitgetrokken in te investeren in research en development. De producent zou van plan zijn om een flink team samen te stellen die het nieuwe OS van de fabrikant moet gaan door ontwikkelen en eventuele andere software voor het OS op te zetten. Met deze investeringsronde van Microsoft lijkt de kans nog erg klein volgens analisten dat Microsoft een partij als Palm of RIM zal gaan overnemen. Niet omdat het geld simpelweg op is maar aangezien Microsoft heilig gelooft in haar eigen strategie om een software-ontwikkelaar te zijn in plaats van ook een hardware producent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters