'Microsoft is van plan om 1 miljard in Windows Phones te steken'

Een analist heeft tegenover Forbes gemeld dat Microsoft van plan is om 1 miljard dollar te steken in haar mobiele divisie. Het geld zou vooral bedoeld zijn voor research en development van Windows Phones-software.

Windows Phone 7 Series

Forbes heeft in een blogpost een interessante informatie uit de doeken gedaan omtrent investeringen die Microsoft van plan is te gaan nemen de komende jaren. Uit interviews met verschillende analisten blijkt namelijk dat Microsoft zijn tactiek sterk gaat herzien en flink gaat inzetten op haar mobile-tak. Met de aankondiging van Windows Phone 7 Series lijkt de fabrikant hernieuwd vertrouwen gevonden te hebben in haar mobiele divisie aangezien het nieuwe OS van Microsoft erg goed ontvangen lijkt te zijn door het publiek. Ook al heeft de producent relatief weinig informatie vrijgegeven omtrent de achterliggende techniek en functionaliteiten zijn toch de eerste indrukken positief.

Uit interviews van Forbes blijkt dat Microsoft stevig gaat investeren in mobile. Zo zou de ontwikkelaar een miljard dollar hebben uitgetrokken in te investeren in research en development. De producent zou van plan zijn om een flink team samen te stellen die het nieuwe OS van de fabrikant moet gaan door ontwikkelen en eventuele andere software voor het OS op te zetten. Met deze investeringsronde van Microsoft lijkt de kans nog erg klein volgens analisten dat Microsoft een partij als Palm of RIM zal gaan overnemen. Niet omdat het geld simpelweg op is maar aangezien Microsoft heilig gelooft in haar eigen strategie om een software-ontwikkelaar te zijn in plaats van ook een hardware producent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters