Microsoft Kin telefoons krijgen bij herkansing nieuwe software

De Kin telefoons, die Microsoft na een totale flop nu opnieuw op de markt gaat brengen, krijgen nieuwe software. Ook worden de voorheen nogal dure abonnementen bij deze telefoons wat goedkoper gemaakt. De telefoons zijn ook herdoopt: in plaats van Kin 1 en Kin 2 heten ze nu Kinm 1 en Kinm 2, om het verschil met de originele Kinnetjes aan te geven.

Microsoft Kin

Voor alle duidelijkheid: deze telefoons lopen dus niet op het nieuwe OS Windows Phone 7, en dat gaan ze ook na de modificaties in de software niet doen. De software is zodanig aangepast dat ze wat meer ‘smart’ lijken. De sociale netwerkcapaciteiten van de toestelletjes, die jongeren als doelgroep hebben, zijn juist wat uitgekleed.

In de vroegere Kin toestellen zat software om de timeline van de gebruiker in kaart te brengen. Die software, genaamd Kin Spot, Kin Studio en Kin Loop, zit er niet meer bij. Wel zijn de toestellen nog steeds voorzien van een internetbrowser en een emailprogramma.

De toestellen worden opnieuw op de markt gebracht door de Amerikaanse telco Verizon. De Kinm’s zijn bij een tweejarig abonnement voor een paar tientjes te krijgen. Ze verschenen kort geleden ineens weer op de website van het telefoniebedrijf, tot verrassing van iedereen die Microsoft’s bewegingen op de mobiele telefoonmarkt volgt, want de softwaregigant had na de floppende verkoop afgelopen zomer gezegd dat werd gestopt met de productie van de Kin-telefoons en dat alle inspanningen verder werden gericht op het nieuwe OS Windows Phone 7.

Daar is Microsoft dus op teruggekomen. De Kinnetjes komen binnenkort weer op de markt en ze zijn met goedkopere abonnementen te verkrijgen. Voorheen was er kritiek op het gegeven dat dit niet echt smartphones zijn, maar dat abonnees toch werden verplicht om er voor dertig dollar per maand een data-abonnement bij te nemen. Nu laat Verizon het verplichte data-abonnement vallen, en kopers kunnen ervoor kiezen of ze toch een datapakketje afnemen of niet.

Bron: PCWorld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters