Microsoft klaagt tabletfabrikant Barnes & Noble aan

Microsoft richt zijn juridische pijlen op tablet-maker Barnes & Noble, vanwege het gebruik van Android. Het bedrijf uit Redmond heeft al eerder aangegeven dat het zal optreden tegen bedrijven die het besturingssysteem van Google gebruiken, aangezien dit OS gepatenteerde technieken zou bevatten van Microsoft.

MS Android FightDe fabrikant uit Redmond, waarvan het bekend is dat ze zelf niet altijd even eerlijk omgaat met gepatenteerde technieken van concurrenten, heeft via een persbericht bekend gemaakt dat het Barnes & Noble, Foxconn en Inventec aanklaagt omdat de bedrijven gebruik maken van technieken die door Microsoft gepatenteerd zijn in hun e-reader die onder het merk van Barnes & Noble op de markt verschenen is.

Volgens het bedrijf zou het gaan om essentiële onderdelen in het Android besturingssysteem, waaronder het gebruik maken van tabs, sneller weergeven van websites in de browser en het koppelen van e-books en andere documenten aan programma’s. Volgens Microsoft heeft het bedrijf met andere producenten (waaronder HTC) licentieovereenkomsten afgesloten onder haar “patent licensing program”, maar is er met Barnes & Noble geen overeenkomst tot stand gekomen. Om deze reden is het volgens de bekende fabrikant niet mogelijk om een andere stap te nemen dan die naar de rechter. Het in 1975 opgerichte bedrijf heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de “International Trade Commission” en het “US District Court of the Western District of Washington”.

Opvallend is dat Microsoft tot nu toe nog niet de pijlen durft te richten op de fabrikant van Android zelf, Google. Of dit komt doordat beide bedrijven behoorlijke financiële mogelijkheden hebben om een rechtszaak vele jaren te laten duren, of dat er andere redenen aan ten grondslag liggen is niet bekend.

Bron: Microsoft

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters