Microsoft komt met Groupon-kloon voor alle platforms, behalve Windows Phone 7

Groupon, een wereldwijd zeer populaire online kortingbonnenboer, krijgt binnenkort concurrentie van Bing Deals, ontwikkeld door Microsoft. Maar Microsoft ondersteunt met Bing Deals alle grote telefoonbesturingssystemen, behalve zijn eigen Windows Phone 7.

windows marketplace

Bing Deals is te krijgen voor de iPhone en de iPad, en ook voor Android-telefoons. Kortingbonnen op het schermpje van je Windows Phone 7-toestel blijven echter achterwege. En dat is nogal vreemd, want Windows Phone 7 is ook van Microsoft.

Het lijkt er volgens kritische Amerikaanse bloggers dan ook op dat Microsoft de klanten van WP7-telefoons min of meer onbewust aanraadt om die telefoon in te ruilen voor een toestel met de wel door Bing Deals ondersteunde, concurrerende platforms. Strategisch wordt het een enorm stomme zet gevonden. “Je zou verwachten dat elke afdeling van Microsoft Windows Phone 7 zou betrekken in zijn strategie”, aldus één van de blogs. Die vilein opmerkt dat de toevoeging van Bing Deals aan Windows Phone 7 voor Microsoft niet erg veel zoden aan de dijk zet qua marktaandeel: maar een half procent.

Om het nog erger te maken, is er inmiddels wel een app voor Windows Phone 7 beschikbaar die de bonnen van concurrent Groupon aanbiedt: Groupon Express van Fast Code.

Microsoft heeft inmiddels gereageerd. Het is een technisch verhaal, meldt de softwaregigant. “De Deals-functionaliteit is gebaseerd op HTML5 en zal alleen werken op telefoons die dat ondersteunen. Vandaag is het vrijgegeven voor iOS en Android. Windows Phone 7 heeft aangekondigd dat HTML5-ondersteuning pas in een update later dit jaar komt, en dan zullen onze deals ook prachtig werken op een Windows Phone.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Waze verkeersapp

Waze begeleidt je nu ook in het Nederlands en Vlaams soepel door het verkeer lees verder

Fidget spinners

Dit zijn de vijf beste Fidget Spinner apps en games lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters