Microsoft komt met Groupon-kloon voor alle platforms, behalve Windows Phone 7

Groupon, een wereldwijd zeer populaire online kortingbonnenboer, krijgt binnenkort concurrentie van Bing Deals, ontwikkeld door Microsoft. Maar Microsoft ondersteunt met Bing Deals alle grote telefoonbesturingssystemen, behalve zijn eigen Windows Phone 7.

windows marketplace

Bing Deals is te krijgen voor de iPhone en de iPad, en ook voor Android-telefoons. Kortingbonnen op het schermpje van je Windows Phone 7-toestel blijven echter achterwege. En dat is nogal vreemd, want Windows Phone 7 is ook van Microsoft.

Het lijkt er volgens kritische Amerikaanse bloggers dan ook op dat Microsoft de klanten van WP7-telefoons min of meer onbewust aanraadt om die telefoon in te ruilen voor een toestel met de wel door Bing Deals ondersteunde, concurrerende platforms. Strategisch wordt het een enorm stomme zet gevonden. “Je zou verwachten dat elke afdeling van Microsoft Windows Phone 7 zou betrekken in zijn strategie”, aldus één van de blogs. Die vilein opmerkt dat de toevoeging van Bing Deals aan Windows Phone 7 voor Microsoft niet erg veel zoden aan de dijk zet qua marktaandeel: maar een half procent.

Om het nog erger te maken, is er inmiddels wel een app voor Windows Phone 7 beschikbaar die de bonnen van concurrent Groupon aanbiedt: Groupon Express van Fast Code.

Microsoft heeft inmiddels gereageerd. Het is een technisch verhaal, meldt de softwaregigant. “De Deals-functionaliteit is gebaseerd op HTML5 en zal alleen werken op telefoons die dat ondersteunen. Vandaag is het vrijgegeven voor iOS en Android. Windows Phone 7 heeft aangekondigd dat HTML5-ondersteuning pas in een update later dit jaar komt, en dan zullen onze deals ook prachtig werken op een Windows Phone.”

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters