Microsoft komt met One App voor meerdere platformen

Microsoft heeft haar One App-platform voorgesteld aan het grote publiek. Via dit platform zullen applicaties beschikbaar worden gesteld voor telefoons van diverse fabrikanten op diverse platformen.

Microsoft heeft gisteren na velen geruchten dan toch zijn One App-website gelanceerd. Met One App wil Microsoft de hype omtrent Apple’s App Store weg proberen te kapen door applicaties op verschillende telefoons van verschillende fabrikanten aan te bieden. One App is een op Java gebaseerd programma van Microsoft dat slechts 150KB ruimte inneemt op een telefoon. Applicaties kunnen door middel van One App op het toestel geïnstalleerd worden. De applicaties worden direct vanaf Microsoft’s servers gedownload en wegen slechts 30KB. De eerste applicaties zouden al klaarstaan voor verschillende Sony Ericsson-telefoons en Samsung-telefoons. Doordat Microsoft een nieuwe applicatiewinkel naar zoveel telefoons ineens brengt heeft One App de potentie om een groot marktaandeel te vergaren in de industrie.

One App is vooral bedoeld voor opkomende continenten zoals Afrika en Azië. De eerste test met een telco zal in Afrika gaan plaatsvinden met de provide rBlue Label Telecoms.

Microsoft One App

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters