Microsoft komt met One App voor meerdere platformen

Microsoft heeft haar One App-platform voorgesteld aan het grote publiek. Via dit platform zullen applicaties beschikbaar worden gesteld voor telefoons van diverse fabrikanten op diverse platformen.

Microsoft heeft gisteren na velen geruchten dan toch zijn One App-website gelanceerd. Met One App wil Microsoft de hype omtrent Apple’s App Store weg proberen te kapen door applicaties op verschillende telefoons van verschillende fabrikanten aan te bieden. One App is een op Java gebaseerd programma van Microsoft dat slechts 150KB ruimte inneemt op een telefoon. Applicaties kunnen door middel van One App op het toestel geïnstalleerd worden. De applicaties worden direct vanaf Microsoft’s servers gedownload en wegen slechts 30KB. De eerste applicaties zouden al klaarstaan voor verschillende Sony Ericsson-telefoons en Samsung-telefoons. Doordat Microsoft een nieuwe applicatiewinkel naar zoveel telefoons ineens brengt heeft One App de potentie om een groot marktaandeel te vergaren in de industrie.

One App is vooral bedoeld voor opkomende continenten zoals Afrika en Azië. De eerste test met een telco zal in Afrika gaan plaatsvinden met de provide rBlue Label Telecoms.

Microsoft One App

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jan de Vos -

    Ik denk niet dat het MS gaat lukken om Apple's App store. De App store heeft meer dan 65000 app's, en op dit moment zijn er meer dan 1.500.000.000 App's gedownload. En vergeet niet: Het is Microsoft. Microsoft valt nooit echt te vertrouwen.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters