Microsoft komt met One App voor meerdere platformen

Microsoft heeft haar One App-platform voorgesteld aan het grote publiek. Via dit platform zullen applicaties beschikbaar worden gesteld voor telefoons van diverse fabrikanten op diverse platformen.

Microsoft heeft gisteren na velen geruchten dan toch zijn One App-website gelanceerd. Met One App wil Microsoft de hype omtrent Apple’s App Store weg proberen te kapen door applicaties op verschillende telefoons van verschillende fabrikanten aan te bieden. One App is een op Java gebaseerd programma van Microsoft dat slechts 150KB ruimte inneemt op een telefoon. Applicaties kunnen door middel van One App op het toestel geïnstalleerd worden. De applicaties worden direct vanaf Microsoft’s servers gedownload en wegen slechts 30KB. De eerste applicaties zouden al klaarstaan voor verschillende Sony Ericsson-telefoons en Samsung-telefoons. Doordat Microsoft een nieuwe applicatiewinkel naar zoveel telefoons ineens brengt heeft One App de potentie om een groot marktaandeel te vergaren in de industrie.

One App is vooral bedoeld voor opkomende continenten zoals Afrika en Azië. De eerste test met een telco zal in Afrika gaan plaatsvinden met de provide rBlue Label Telecoms.

Microsoft One App

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jan de Vos -

    Ik denk niet dat het MS gaat lukken om Apple's App store. De App store heeft meer dan 65000 app's, en op dit moment zijn er meer dan 1.500.000.000 App's gedownload. En vergeet niet: Het is Microsoft. Microsoft valt nooit echt te vertrouwen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters