Microsoft komt met Windows Phone 7.8 voor Windows Phone 7.5-smartphones

Microsoft heeft tijdens haar Windows Phone 8-persconferentie laten weten dat huidige Windows Phone 7.5-smartphones geen update krijgen naar het nieuwe platform. Wel wordt sommige functionaliteit overgeheveld naar de huidige smartphones middels Windows Phone 7.8.

Microsoft heeft deze beslissing officieel verteld aan Engadget. Onduidelijk is nog waarom de update naar WP8 niet naar de huidige range smartphones zal gaan komen, maar de kans is groot dat het te maken heeft met de singlecore-processors die in de huidige telefoons zit en het ontbreken van zaken als NFC. Windows Phone 8 heeft daarnaast een totaal nieuwe core die nagenoeg identiek is aan die van Windows 8, zo bleek al eerder uit de presentatie van Microsoft. Hierdoor lijkt een update van een bestaand WP-toestel naar het nieuwe OS onmogelijk.

Microsoft zal de huidige smartphones wel van een update gaan voorzien naar Windows Phone 7.8. Deze 7.8-variant zal over een paar functies beschikken die ook terug te vinden zijn in WP 8. Zo komt het nieuwe homescreen van WP8 naar WP 7.8 en ook andere functies, die later bekend gemaakt zullen worden, worden overgeheveld worden naar de ‘oude’ smartphones.

De ontwikkelaar laat ook weten dat apps die nu op WP7.5 draaien ook op WP8 kunnen draaien, maar apps die voor WP8 gemaakt zijn zullen niet op WP7.5 en WP7.8 gaan draaien. Deze nieuwe vorm van fragmentatie lijkt een nieuwe doorn in het oog van ontwikkelaars die apps maken voor het OS.

Windows Phone 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sake -

    Nee, dat is omdat het een nieuwe kernel is. En nee, ontwikkelaars zijn zeer enthousiast. WP8 apps draaien nu ook onder Windows 8. En er is nu C en C++ ondersteuning!

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters