Microsoft komt met Windows Phone 7.8 voor Windows Phone 7.5-smartphones

Microsoft heeft tijdens haar Windows Phone 8-persconferentie laten weten dat huidige Windows Phone 7.5-smartphones geen update krijgen naar het nieuwe platform. Wel wordt sommige functionaliteit overgeheveld naar de huidige smartphones middels Windows Phone 7.8.

Microsoft heeft deze beslissing officieel verteld aan Engadget. Onduidelijk is nog waarom de update naar WP8 niet naar de huidige range smartphones zal gaan komen, maar de kans is groot dat het te maken heeft met de singlecore-processors die in de huidige telefoons zit en het ontbreken van zaken als NFC. Windows Phone 8 heeft daarnaast een totaal nieuwe core die nagenoeg identiek is aan die van Windows 8, zo bleek al eerder uit de presentatie van Microsoft. Hierdoor lijkt een update van een bestaand WP-toestel naar het nieuwe OS onmogelijk.

Microsoft zal de huidige smartphones wel van een update gaan voorzien naar Windows Phone 7.8. Deze 7.8-variant zal over een paar functies beschikken die ook terug te vinden zijn in WP 8. Zo komt het nieuwe homescreen van WP8 naar WP 7.8 en ook andere functies, die later bekend gemaakt zullen worden, worden overgeheveld worden naar de ‘oude’ smartphones.

De ontwikkelaar laat ook weten dat apps die nu op WP7.5 draaien ook op WP8 kunnen draaien, maar apps die voor WP8 gemaakt zijn zullen niet op WP7.5 en WP7.8 gaan draaien. Deze nieuwe vorm van fragmentatie lijkt een nieuwe doorn in het oog van ontwikkelaars die apps maken voor het OS.

Windows Phone 8

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters