‘Microsoft kondigt dit jaar slechts één Lumia-telefoon aan’

Microsoft gaat dit jaar slechts één Lumia-telefoon op de markt brengen. Dit zal de Lumia 650 worden. Daarna zal Microsoft voor zijn smartphones waarschijnlijk overstappen op de naam Surface.

De Microsoft Lumia 650 is al een aantal keren in het nieuws geweest. De midranger die eerst gezien werd als demo-toestel van Windows 10 zal waarschijnlijk op 1 februari gepresenteerd worden. Dit zegt Windows Central op basis van anonieme bronnen.

Lumia 650
Microsoft Lumia 650

Microsoft heeft volgens de bronnen geen grote plannen voor de onthulling. De Lumia-telefoon springt er qua specificaties dan ook niet uit. Met een Qualcomm Snapdragon 210 of 212-processor en 1 GB werkgeheugen is de smartphone een vrij standaard toestel voor Windows 10. De Lumia 650 heeft verder een 5 inch HD-scherm met een resolutie van 1280×720 pixels en 8 GB opslaggeheugen. Aan de achterkant heeft het toestel een 8-megapixelcamera en aan de voorkant een 5-megapixelcamera.

Als het waar is dat Microsoft het toestel op 1 februari presenteert, betekent dit dat er tijdens het Mobile World Congres waarschijnlijk geen toestel van Microsoft aangekondigd zal worden. In het verleden presenteerde de smartphonefabrikant altijd een aantal toestellen. Dit jaar zal Microsoft daar dus niet aanwezig zijn met nieuwe smartphones. Of de fabrikant eventueel andere producten gaat presenteren is nog niet bekend.

Microsoft wil zich waarschijnlijk volledig focussen op de nieuwe Surface-telefoon. Deze zal waarschijnlijk van high end-specificaties voorzien zijn. Deze naam is dezelfde als de tablets van de fabrikant. Met de Surface-tablets focust de fabrikant al op de high end-markt binnen de tabletbranche. Over het algemeen is de Surface-lijn relatief gezien erg succesvol.

In december bracht Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem, Windows 10, uit. Deze lancering ging gepaard met de release van de Lumia 950 en 950 XL. Een aantal unieke functies van deze toestellen zijn Windows Continuum, de iris-scanner en de warmtegeleider voor de processor. Wat we kunnen verwachten van de nieuwe Surface-telefoon vertellen de bronnen van Windows Central niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Apple iPhone 8

‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’ lees verder

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Gloednieuw toestel: zo ziet de Samsung Galaxy S8 Active eruit lees verder

Google Pixel 2 XL

Zo ziet de Google Pixel 2 XL er waarschijnlijk uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters