Microsoft kondigt met Lumia 650 nieuwe midranger aan

Microsoft heeft de Lumia 650 gepresenteerd. De smartphone is qua specificaties een midranger en kost omgerekend 178 euro, al is een Nederlandse prijs en releasedatum nog onbekend.

Lumia 650

Het bestaan van de Microsoft Lumia 650 was al langer bekend, nu is hij er dan ‘echt’. De smartphone is de opvolger van de Lumia 640, die vorig jaar op het Mobile World Congress werd aangekondigd. Qua uiterlijk lijkt hij redelijk veel op zijn voorganger, maar qua specificaties is er het nodige veranderd. Al bestaat de nieuwe telefoon voor een deel ook uit aluminium, wat zijn voorganger niet heeft.

Lumia 650 specificaties

Zo heeft de Microsoft Lumia 650 een amoled-scherm, dat een formaat heeft van 5 inch en een HD-resolutie heeft van 1280×720 pixels. Microsoft gebruikt voor de telefoon de Snapdragon 212-processor, die met vier Cortex A7-kernen is geklokt op 1,2 GHz. Ter ondersteuning heeft de telefoon 1 GB ram. De opslagcapaciteit bedraagt 16 GB en is uitbreidbaar met maximaal 200 GB.

Foto’s maakt de telefoon aan de achterkant in 8 megapixel. Deze camera heeft ook een led-flitsertje. Aan de voorkant zit een selfiecamera die foto’s maakt in 5 megapixel, wat meer dan redelijk te noemen valt. De smartphone ondersteunt 4G internet en heeft een batterij van 2000 mAh. Voor een telefoon die op Windows 10 draait, is dat op zich wel redelijk goed. Deze is overgiens verwisselbaar.

Lumia 650 beschikbaarheid

Verder valt op dat de Microsoft Lumia 650 behoorlijk dun is: 6,9 millimeter. Hoewel de telefoon nu officieel is aangekondigd, is de Europese prijs van de smartphone nog onbekend. Zonder btw kost de telefoon 199 dollar, maar het is onbekend wat hij in euro’s gaat kosten als alle belastingen er ook in zijn verwerkt. De Microsoft Lumia 650 is vanaf 18 februari in bepaalde Europese landen te koop, maar Nederland zit daar waarschijnlijk niet bij. Waarschijnlijk is het echter niet meer heel lang wachten tot de telefoon naar de Benelux komt. Volgende week zullen we op het MWC met de telefoon spelen en onze bevindingen delen we dan met je.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters