Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan

Microsoft heeft een nieuwe Nokia-telefoon aangekondigd. De New Nokia 216 en New Nokia 216 Dual Sim komen volgende maand in India uit voor iets meer dan 30 euro.

Terug naar de basis

De prijs van 30 euro is natuurlijk erg laag. De nieuwe telefoons van Nokia zullen dan ook waarschijnlijk aan niet meer dan de absolute basis voldoen. De Nokia 216-modellen hebben een 2,4-inch QVGA-scherm. Aan de voor- en achterkant vinden we een 0,3-megapixelcamera met flitser terug. De telefoon draait op het Series 30-besturingssysteem en kan gebruikmaken van de Opera mini browser om het internet op te gaan. Zowel een 3,5 mm-aansluiting als een speaker zijn aanwezig, dus je zou als het goed is altijd muziek moeten kunnen luisteren. Bovendien heeft de dumbphone ook een fm-radio. Een touchscreen krijg je niet. In plaats daarvan maken de nieuwe Nokia-toestellen gebruik van de ‘ouderwetse’ nummertoetsen. Microsoft maakt het toestel in de kleuren blauw, grijs en zwart.

Verrassend

De aankondiging van de Nokia-telefoon is toch enigszins verrassend te noemen. Microsoft heeft namelijk al diverse hints gegeven dat het zich wil ontdoen van de Finse telefoonfabrikant. Zo haalde het onlangs het Lumia-merk uit zijn Amerikaanse online winkel weg. Microsoft zou zich namelijk willen gaan focussen op de Surface Phone, die met name gemaakt is voor bedrijven. Met de Lumia-smartphones probeerde Microsoft het lowend-marktsegment binnen te dringen. Dat bleek echter niet op een winstgevende manier te kunnen.

Foxconn

Ook verkocht Microsoft eerder dit jaar een tak van zijn smartphone-divisie aan Foxconn. Opvallend is daarbij dat dit de tak was die verantwoordelijk was voor de simpele telefoons. De nieuwe Nokia 216-dumbphones lijken aan dat etiket redelijk te voldoen. Of de nieuwe telefoons van Nokia ook hier uitkomen en hoeveel ze hier gaan kosten, is nog niet bekend.

Bron: Microsoft

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters