Microsoft kondigt Windows Phone 7 Series aan

Microsoft heeft tijdens een persconferentie in Barcelona Windows Phones 7 Series aangekondigd. De opvolger van Windows Mobile 6.5 gebruikt zogenoemde “tiles” die het home-scherm vormen van het OS. Daarnaast heeft het OS erg veel weg van reeds bestaande Zune-software.

Windows Phone 7 Series

Microsoft heeft tijdens haar persconferentie in Barcelona na veel geruchten eindelijk Windows Phones 7 aangekondigd. De geruchten gingen dat het OS eerst Windows Mobile 7 zou gaan heten, nu lijkt het nieuwe OS Windows Phones 7 Series te heten. CEO Steve Balmer wist het OS aan te kondigen en de persconferentie die door All About Phones live verslagen werd draaide vooral om interface van het OS. Zo blijkt dat de interface geïnspireerd is op de Zune-software maar het nieuwe OS is van een geheel nieuwe look voorzien. Duidelijk is dat het OS om Social Media draait en om de integratie van verschillende diensten. Microsoft heeft dan ook Zune-software ingebouwd in het toestel en ook Xbox Live gaat voor het eerst naar Windows Phones.

De interface van Windows Phones 7 heeft zoals gezegd erg veel weg van de software op de Zune. Het homescherm echter, is volledig aangepast en uniek in zijn soort. Zo bestaat het home-scherm uit verschillende dynamische tegels die informatie over mail, contacten, gesprekken, games en tal van andere dingen kunnen weergeven. Microsoft maakte bekend dat de eerste telefoons met het OS rond de kerst in de winkels moeten gaan liggen. De ontwikkelaar heeft HTC, Samsung, Sony Ericsson en LG in de arm genomen om dit te bewerkstelligen.

Inhoudelijke informatie gaf de ontwikkelaar nauwelijks. Opvallend puntje is wel dat aan het eind van de persconferentie duidelijk werd dat Flash (nog) niet ondersteund wordt. Tijdens het Pepcom-evenement in maart moet er meer duidelijk worden omtrent het nieuwe OS. Meer informatie omtrent WP7 kun je hier vinden.

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters