Microsoft koopt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar

Microsoft maakt vandaag bekend dat zij LinkedIn zullen kopen. De overname zal 26,2 miljard dollar kosten. De aandelen van LinkedIn zijn hierdoor gestegen van 131 naar 196 dollar per stuk.

LinkedIn blijft zichzelf

Aan het merk zal volgens Microsoft niks veranderen en ook CEO Jeff Weiner blijft op zijn plek. “Het LinkedIn-team heeft een fantastisch bedrijf gecreëerd wat zich richt op het verbinden van alle professionals ter wereld”, stelt Microsoft CEO Satya Nadella. Door samen te werken met Microsoft zou de groei van LinkedIn volgens Nadella flink versneld worden, evenals die van Microsoft 365 en Dynamics. Volgens hem hebben beiden immers hetzelfde doel: om elke persoon en elke organisatie ter wereld te machtigen. Hoewel de overname pas later dit jaar plaatsvind, zou de raad van bestuur van zowel Microsoft als LinkedIn al unaniem hebben toegestemd.

Eerste aankoop Nadella

Microsoft’s Nadella en LinkedIn’s Weiner

Satya Nadella is de derde CEO die Microsoft gekend heeft en vervult pas sinds 2014 deze functie. Dit is zijn eerste grote aankoop voor het bedrijf. De overname is niet alleen goed voor de kas van Microsoft: LinkedIn heeft maar liefst 433 miljoen leden die de site gebruiken om te netwerken, banen te zoeken en oude collega’s op te zoeken.

Microsoft wilt social networking

Hoe Microsoft LinkedIn precies in zal gaan zetten is vooralsnog niet bekend. Wel is het duidelijk dat de aankoop gunstig zal zijn voor de aanwezigheid van het bedrijf binnen de social media sites, een markt waar Microsoft tot noch toe op een paar aandelen van Facebook na nauwelijks te vinden was. Zo’n 4 jaar geleden besteedde Microsoft 1,2 miljard dollar aan een andere bedrijfsgerichte social media site, Yammer. Dat bleek een grote flop. Deze aankoop zal ongetwijfeld succesvoller uitpakken, hoe dat gaat gebeuren wordt vast en zeker snel bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters