Microsoft koopt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar

Microsoft maakt vandaag bekend dat zij LinkedIn zullen kopen. De overname zal 26,2 miljard dollar kosten. De aandelen van LinkedIn zijn hierdoor gestegen van 131 naar 196 dollar per stuk.

LinkedIn blijft zichzelf

Aan het merk zal volgens Microsoft niks veranderen en ook CEO Jeff Weiner blijft op zijn plek. “Het LinkedIn-team heeft een fantastisch bedrijf gecreëerd wat zich richt op het verbinden van alle professionals ter wereld”, stelt Microsoft CEO Satya Nadella. Door samen te werken met Microsoft zou de groei van LinkedIn volgens Nadella flink versneld worden, evenals die van Microsoft 365 en Dynamics. Volgens hem hebben beiden immers hetzelfde doel: om elke persoon en elke organisatie ter wereld te machtigen. Hoewel de overname pas later dit jaar plaatsvind, zou de raad van bestuur van zowel Microsoft als LinkedIn al unaniem hebben toegestemd.

Eerste aankoop Nadella

Microsoft’s Nadella en LinkedIn’s Weiner

Satya Nadella is de derde CEO die Microsoft gekend heeft en vervult pas sinds 2014 deze functie. Dit is zijn eerste grote aankoop voor het bedrijf. De overname is niet alleen goed voor de kas van Microsoft: LinkedIn heeft maar liefst 433 miljoen leden die de site gebruiken om te netwerken, banen te zoeken en oude collega’s op te zoeken.

Microsoft wilt social networking

Hoe Microsoft LinkedIn precies in zal gaan zetten is vooralsnog niet bekend. Wel is het duidelijk dat de aankoop gunstig zal zijn voor de aanwezigheid van het bedrijf binnen de social media sites, een markt waar Microsoft tot noch toe op een paar aandelen van Facebook na nauwelijks te vinden was. Zo’n 4 jaar geleden besteedde Microsoft 1,2 miljard dollar aan een andere bedrijfsgerichte social media site, Yammer. Dat bleek een grote flop. Deze aankoop zal ongetwijfeld succesvoller uitpakken, hoe dat gaat gebeuren wordt vast en zeker snel bekend.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters