Microsoft koopt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar

Microsoft maakt vandaag bekend dat zij LinkedIn zullen kopen. De overname zal 26,2 miljard dollar kosten. De aandelen van LinkedIn zijn hierdoor gestegen van 131 naar 196 dollar per stuk.

LinkedIn blijft zichzelf

Aan het merk zal volgens Microsoft niks veranderen en ook CEO Jeff Weiner blijft op zijn plek. “Het LinkedIn-team heeft een fantastisch bedrijf gecreëerd wat zich richt op het verbinden van alle professionals ter wereld”, stelt Microsoft CEO Satya Nadella. Door samen te werken met Microsoft zou de groei van LinkedIn volgens Nadella flink versneld worden, evenals die van Microsoft 365 en Dynamics. Volgens hem hebben beiden immers hetzelfde doel: om elke persoon en elke organisatie ter wereld te machtigen. Hoewel de overname pas later dit jaar plaatsvind, zou de raad van bestuur van zowel Microsoft als LinkedIn al unaniem hebben toegestemd.

Eerste aankoop Nadella

Microsoft’s Nadella en LinkedIn’s Weiner

Satya Nadella is de derde CEO die Microsoft gekend heeft en vervult pas sinds 2014 deze functie. Dit is zijn eerste grote aankoop voor het bedrijf. De overname is niet alleen goed voor de kas van Microsoft: LinkedIn heeft maar liefst 433 miljoen leden die de site gebruiken om te netwerken, banen te zoeken en oude collega’s op te zoeken.

Microsoft wilt social networking

Hoe Microsoft LinkedIn precies in zal gaan zetten is vooralsnog niet bekend. Wel is het duidelijk dat de aankoop gunstig zal zijn voor de aanwezigheid van het bedrijf binnen de social media sites, een markt waar Microsoft tot noch toe op een paar aandelen van Facebook na nauwelijks te vinden was. Zo’n 4 jaar geleden besteedde Microsoft 1,2 miljard dollar aan een andere bedrijfsgerichte social media site, Yammer. Dat bleek een grote flop. Deze aankoop zal ongetwijfeld succesvoller uitpakken, hoe dat gaat gebeuren wordt vast en zeker snel bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters