Microsoft koopt Nokia voor 7.2 miljard dollar

In een poging om voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt heeft Microsoft een bod van 7.2 miljard dollar op de ‘Devices and Services unit’ van Nokia gedaan. Door de overname krijgt Microsoft 32.000 medewerkers erbij.

Microsoft CEO Steve Ballmer laat in een e-mail aan zijn personeel weten dat hij de overname als een moedige stap richting de toekomst beschouwt. Hij noemt specifiek de Lumia 1020, die hij beschrijft als prachtig resultaat van de samenwerking tussen Microsoft en Nokia.

In de e-mail beschrijft Ballmer precies welke veranderingen gepland staan op het moment dat de overname rond is. De Microsoft CEO verwacht in het eerste kwartaal van 2014 alles rond te hebben met de Nokia aandeelhouders en overname autoriteiten. Zodra dat gebeurd is gaat Nokia CEO Stephen Elop weer terug naar Microsoft, zijn oude werkgever. Daar zal hij rechtstreeks rapporteren aan Ballmer. Elop wordt gezien als belangrijke kandidaat voor de overname van Ballmer’s functie. Ballmer heeft eerder deze maand laten weten met pensioen te gaan. Julie Larson-Green, die sinds de grote herorganisatie eerder deze zomer Microsoft’s Devices & Studios Team overziet, gaat Elop helpen nadat zij de lancering van de Xbox One heeft overzien.

De overname is wat het aantal betrokken medewerkers betreft de grootste voor Microsoft tot nu toe. Het is niet de duurste overname die het bedrijf uit Redmond ooit gedaan heeft, die eer is nog altijd aan Skype dat in 2011 voor een bedrag van 8.5 miljard van de hand ging.

Inmiddels heeft Terry Myerson, die onder andere de Windows Phone afdeling overziet, laten weten dat de overname niet betekent Windows Phone exclusief voor Nokia telefoons zal zijn. Hij laat weten erg blij te zijn met de overname.

Na de overname zal Microsoft niet beschikken over de kaartenafdeling van Nokia. Services als Nokia Here blijven ook in Finse handen. Ook krijgt Microsoft geen volledige beschikking over de merknaam Nokia; Microsoft heeft slechts een licentie om de komende 10 jaar de naam Nokia op haar telefoons te zetten. Volgens Nokia blijven er nog 56.000 medewerkers over die niet naar Microsoft gaan, zij blijven onder andere bij de netwerktak van Nokia werken.

Nokia Lumia 1020 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters