'Microsoft koopt Skype voor 8.5 miljard dollar' – Update

Microsoft staat op het punt om bekend te maken dat het Skype heeft overgenomen. Naar verluid heeft de software gigant 8.5 miljard dollar over voor het Voip-bedrijf.

Volgens het blog van The New York Times zal Microsoft later vandaag bekend maken dat het Skype gaat overnemen. Eerder gingen er al geruchten dat Skype een prima overname kandidaat was voor veel grote bedrijven, maar inmiddels lijkt het erop dat Microsoft met de buit er vandoor gaat. Andere bedrijven zoals Google, Cisco Systems en Facebook leken eerder ook interesse te hebben in Skype, maar volgens All Things Digital had Microsoft het meeste geld over voor het Voip-bedrijf.

Naar verluid heeft Microsoft 8.5 miljard dollar over voor Skype, een bedrag dat aan de hoge kant is. Analisten zijn dan ook geschokt dat Microsoft zo veel geld over heeft voor het verlieslijdende Skype. Skype heeft een schuld van 686 miljoen dollar bij oude investeerders en met de overname zou Microsoft deze schuld overnemen. De omzet van Skype is 860 miljoen dollar per jaar, maar het bedrijf wist het afgelopen jaar 7 miljoen dollar verlies te maken. Microsoft heeft dan ook het tienvoudige van de omzet geboden voor het bedrijf.

Later vandaag zal naar verwachting Microsoft haar deal bekend gaan maken. Dan zullen ook de financiƫle cijfers van de overname naar verwachting bekend gemaakt worden.

Update op 10/05/2011 om 17:17 uur:

Inmiddels heeft Microsoft bekend gemaakt dat het Skype heeft overgenomen. Het overname bedrag komt uit op 8.5 miljard dollar dat Microsoft in contanten betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters