Microsoft: “Kosten om Windows Phone 8 te porten naar oudere telefoons weegt niet op tegen de baten”

Een marketing manager van Microsoft heeft tijdens een interview aangegeven dat het wel degelijk mogelijk zou zijn om Windows Phone 8 te porten naar de huidige Windows Phone 7.5-smartphones. Echter zouden de kosten niet evenredig met de baten zijn om dit te doen, aldus de medewerker.

In een interview met Mashable laat Greg Sullivan, Senior Marketing Manager bij Microsoft voor de Windows Phone divisie, weten dat het wel degelijk mogelijk is om Windows Phone 8 te porten naar oudere Windows Phone-smartphones zoals de Lumia 800. Microsoft heeft hier echter niet voor gekozen omdat dit dermate duur zou uitpakken dat het niet rendabel was voor de softwaregigant. Daarnaast beargumenteert Sullivan dat er weinig toegevoegde waarde zou zijn om Windows Phone 8 te draaien op oudere Windows Phone 7.5-smartphones. “We moeten dan de gehele core gaan herschrijven voor oudere smartphones terwijl ze hier niet van kunnen profiteren, dat is zinloos”, aldus Sullivan in het interview.

Windows Phone 8 beschikt over de zelfde core als Windows 8 en is hierdoor compleet anders opgezet als Windows Phone 7.5. Dit heeft als voordeel dat ontwikkelaars hun apps voor zowel Windows 8 kunnen maken als WP8 en daarnaast ook native-applicaties kunnen schrijven wat weer voor betere prestaties zorgt. Ook ondersteunt de nieuwe architectuur dualcore-processors, hogere schermresoluties en NFC en van al deze zaken weten volgens Sullivan de huidige Windows Phone-smartphones niet te profiteren.

Microsoft en Nokia zijn nog wel van plan om de Windows Phone 7.8-update op termijn vrij te geven voor de huidige range aan WP7.5-smartphones. Deze update zal ondermeer het nieuwe homescreen gaan mee krijgen en een aantal andere verbeteringen die met Windows Phone 8 geïntroduceerd zullen worden. Desondanks zal niet alle functionaliteit van WP8 overgezet kunnen worden, aldus Microsoft.

Windows Phone 8

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters