Microsoft: “Kosten om Windows Phone 8 te porten naar oudere telefoons weegt niet op tegen de baten”

Een marketing manager van Microsoft heeft tijdens een interview aangegeven dat het wel degelijk mogelijk zou zijn om Windows Phone 8 te porten naar de huidige Windows Phone 7.5-smartphones. Echter zouden de kosten niet evenredig met de baten zijn om dit te doen, aldus de medewerker.

In een interview met Mashable laat Greg Sullivan, Senior Marketing Manager bij Microsoft voor de Windows Phone divisie, weten dat het wel degelijk mogelijk is om Windows Phone 8 te porten naar oudere Windows Phone-smartphones zoals de Lumia 800. Microsoft heeft hier echter niet voor gekozen omdat dit dermate duur zou uitpakken dat het niet rendabel was voor de softwaregigant. Daarnaast beargumenteert Sullivan dat er weinig toegevoegde waarde zou zijn om Windows Phone 8 te draaien op oudere Windows Phone 7.5-smartphones. “We moeten dan de gehele core gaan herschrijven voor oudere smartphones terwijl ze hier niet van kunnen profiteren, dat is zinloos”, aldus Sullivan in het interview.

Windows Phone 8 beschikt over de zelfde core als Windows 8 en is hierdoor compleet anders opgezet als Windows Phone 7.5. Dit heeft als voordeel dat ontwikkelaars hun apps voor zowel Windows 8 kunnen maken als WP8 en daarnaast ook native-applicaties kunnen schrijven wat weer voor betere prestaties zorgt. Ook ondersteunt de nieuwe architectuur dualcore-processors, hogere schermresoluties en NFC en van al deze zaken weten volgens Sullivan de huidige Windows Phone-smartphones niet te profiteren.

Microsoft en Nokia zijn nog wel van plan om de Windows Phone 7.8-update op termijn vrij te geven voor de huidige range aan WP7.5-smartphones. Deze update zal ondermeer het nieuwe homescreen gaan mee krijgen en een aantal andere verbeteringen die met Windows Phone 8 geïntroduceerd zullen worden. Desondanks zal niet alle functionaliteit van WP8 overgezet kunnen worden, aldus Microsoft.

Windows Phone 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marco Maas -

  En de 80% Android phones die nu nog op 2.3.x draaien en nooit meer een update krijgen kunnen de toekomst wel aan? Sony heeft het zelfs ooit gewaagd om nieuwe phones in de markt te zetten met 1.6 ipv het toen al op de markt zijnde 2.1. Android is helemaal een drama. Wees dan fair en noem Apple als graadmeter: die doen het net zo goed als MSFT tot nu toe.
  Sja, en je kan ook kleine stapjes blijven maken, het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. WP8 revolutioneert eindelijk weer eens wat 🙂

  1. Hervé Maas -

   Apple is geen graad meter voor Microsoft producten, want dat draait maar op één setje hardware. Een valide strategie van Apple, maar de vergelijking qua updates voor Android en Windows Phone gaat daarmee wel mank.

   Overigens verwacht ik dat WP8 een jaar of 3 mee zal gaan en dan wel volledig wordt geupdate (gezien de update cyclus van Windows).

 2. de1v3c1o -

  Dit was dan de eerste en meteen de laatste keer dat ik WP neem, wordt nog slechter ondersteund dat android, WP kan door de grond zaken.

 3. maartuhh -

  Oke, dan is het officieel. Vanaf nu moet ik mensen android gaan aanraden totdat Windows 8 telefoons op de markt zijn. Niet slim. Hopelijk kan Nokia het nog een jaartje volhouden.

  1. ginz -

   Dat is echt onzin. WP7.5 is al zo goed dat je dat gewoon kan blijven aanraden. En dat het geen update naar WP8 krijgt doet daar niets aan af.

   1. Albert -

    dit vind ik geen onzin. Want je koopt nu geen phone die de toekomst aan kan, met 7.5 heb je geen toekomst in huis.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters