'Microsoft laat binnenkort eigen tablet zien met Windows 8 RT'

Het gerucht gaat dat Microsoft aanstaande maandag een eigen tablet zal gaan aankondigen. De Amerikaanse media heeft inmiddels een persuitnodiging gekregen voor een speciaal tablet-evenement van Microsoft.

Afgelopen nacht wist Microsoft de Amerikaanse media uit te nodigen voor een speciaal tablet-evenement dat aanstaande maandag zal gaan plaatshebben. In eerste instantie ging men er vanuit dat Microsoft haar nieuwe tabletstrategie zou gaan toelichten en meer informatie zal gaan geven over de Windows 8 RT-tabets met een ARM-chip erin.

Maar het lijkt er nu op dat Microsoft een eigen tablet zal gaan aankondigen. Volgens AllThingsD zal Microsoft een eigen gefabriceerde tablet bekend gaan maken waarbij een variant een ARM-chip heeft en een andere variant een Intel-chip. De tablet zou door en OEM gefabriceerd worden maar alleen het logo van Microsoft zelf mee gaan krijgen.

Volgens de bron wil Microsoft net als Apple haar eigen hardware en software beter met elkaar combineren om zo de maximale marge, prijs en prestaties eruit te kunnen halen. De kans is groot dat maandag ook andere fabrikanten hun tablet bekend zullen gaan maken tijdens het evenement. Microsoft verdient namelijk het leeuwendeel van haar omzet via derde partijen.

Nokia tablet

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters