'Microsoft laat binnenkort eigen tablet zien met Windows 8 RT'

Het gerucht gaat dat Microsoft aanstaande maandag een eigen tablet zal gaan aankondigen. De Amerikaanse media heeft inmiddels een persuitnodiging gekregen voor een speciaal tablet-evenement van Microsoft.

Afgelopen nacht wist Microsoft de Amerikaanse media uit te nodigen voor een speciaal tablet-evenement dat aanstaande maandag zal gaan plaatshebben. In eerste instantie ging men er vanuit dat Microsoft haar nieuwe tabletstrategie zou gaan toelichten en meer informatie zal gaan geven over de Windows 8 RT-tabets met een ARM-chip erin.

Maar het lijkt er nu op dat Microsoft een eigen tablet zal gaan aankondigen. Volgens AllThingsD zal Microsoft een eigen gefabriceerde tablet bekend gaan maken waarbij een variant een ARM-chip heeft en een andere variant een Intel-chip. De tablet zou door en OEM gefabriceerd worden maar alleen het logo van Microsoft zelf mee gaan krijgen.

Volgens de bron wil Microsoft net als Apple haar eigen hardware en software beter met elkaar combineren om zo de maximale marge, prijs en prestaties eruit te kunnen halen. De kans is groot dat maandag ook andere fabrikanten hun tablet bekend zullen gaan maken tijdens het evenement. Microsoft verdient namelijk het leeuwendeel van haar omzet via derde partijen.

Nokia tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Snapdragon 660- en 630-processor

Snapdragon 660- en 630-processor brengen high end-features naar midrangers lees verder

Huawei MediaPad T3

Huawei MediaPad T3: Huawei introduceert betaalbare tablets in Europa lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters