Microsoft laat het voor tablets geschikte Windows 8 zien

Microsoft heeft op de D9-conferentie eindelijk een glimp laten zien van de volgende versie van het ‘gewone’ Windows. De versie, die nu als Windows 8 bekend staat, heeft veel weg van Windows Phone 7 en is geoptimaliseerd voor aanraakbediening.

Windows 8 screenshot

De markt wordt op het moment al overgoten met de nodige Windows 7 tablets, maar het moge duidelijk zijn dat dat besturingssysteem echt voor de klassieke PC ontworpen is. De bijbehorende tablets werken dan ook stuk voor stuk niet goed en krijgen slechte reviews. En daar wil Microsoft uiteraard verandering in brengen. Windows Phone 7 is echter echt een telefoon-besturingssysteem, dus daar kan de softwaregigant ook weinig mee op tabletgebied.

En dat is precies één van de doelen die Microsoft heeft voor de volgende versie van Windows, voorlopig bekend onder de naam Windows 8. Op de D9-conferentie die op het moment plaatsvindt heeft het bedrijf een flinke preview van het besturingssysteem gegeven, onder andere in de vorm van de video die je hieronder kunt vinden.

Zoals je kunt zien heeft Windows 8 nogal wat weg van Windows Phone 7 en daarmee is de interface automatisch een stuk touch-vriendelijker. Microsoft zegt dan ook dat het besturingssysteem ontworpen is voor aanraakbediening, maar ook prima werkt met muis en toetsenbord. Ideaal voor tablets en gewone PC’s, dus.

Windows 8 gaat zowel ‘klassieke Windows programma’s’ als nieuwe applicaties die via de Windows App Store verkocht zullen worden draaien. Voor die eerste heeft het besturingssysteem ook nog een Windows 7-achtige interface. In het filmpje worden ook functies als multitasking en werken in split-screen uitgelicht, die er allemaal goed uit lijken te zien voor tablets.

Wanneer de nieuwe versie van Windows beschikbaar zal zijn en hoeveel hij gaat kosten heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt. En dat doet vermoeden dat we in ieder geval het komende jaar nog geen Windows 8-tablets zullen gaan tegenkomen.

Bron: Electricpig

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters