Microsoft laat het voor tablets geschikte Windows 8 zien

Microsoft heeft op de D9-conferentie eindelijk een glimp laten zien van de volgende versie van het ‘gewone’ Windows. De versie, die nu als Windows 8 bekend staat, heeft veel weg van Windows Phone 7 en is geoptimaliseerd voor aanraakbediening.

Windows 8 screenshot

De markt wordt op het moment al overgoten met de nodige Windows 7 tablets, maar het moge duidelijk zijn dat dat besturingssysteem echt voor de klassieke PC ontworpen is. De bijbehorende tablets werken dan ook stuk voor stuk niet goed en krijgen slechte reviews. En daar wil Microsoft uiteraard verandering in brengen. Windows Phone 7 is echter echt een telefoon-besturingssysteem, dus daar kan de softwaregigant ook weinig mee op tabletgebied.

En dat is precies één van de doelen die Microsoft heeft voor de volgende versie van Windows, voorlopig bekend onder de naam Windows 8. Op de D9-conferentie die op het moment plaatsvindt heeft het bedrijf een flinke preview van het besturingssysteem gegeven, onder andere in de vorm van de video die je hieronder kunt vinden.

Zoals je kunt zien heeft Windows 8 nogal wat weg van Windows Phone 7 en daarmee is de interface automatisch een stuk touch-vriendelijker. Microsoft zegt dan ook dat het besturingssysteem ontworpen is voor aanraakbediening, maar ook prima werkt met muis en toetsenbord. Ideaal voor tablets en gewone PC’s, dus.

Windows 8 gaat zowel ‘klassieke Windows programma’s’ als nieuwe applicaties die via de Windows App Store verkocht zullen worden draaien. Voor die eerste heeft het besturingssysteem ook nog een Windows 7-achtige interface. In het filmpje worden ook functies als multitasking en werken in split-screen uitgelicht, die er allemaal goed uit lijken te zien voor tablets.

Wanneer de nieuwe versie van Windows beschikbaar zal zijn en hoeveel hij gaat kosten heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt. En dat doet vermoeden dat we in ieder geval het komende jaar nog geen Windows 8-tablets zullen gaan tegenkomen.

Bron: Electricpig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Janw -

  Jemig, zo'n bedrijf en dan een filmpje maken met zulk crappy geluid.

  Windows 7 met een sausje. Vast een lekker sausje, maar je hebt weer flinke hardware nodig voor een beetje performance vermoed ik. Dat is tenminste de geschiedenis van dit bedrijf.
  Ik zie geen reden om nu een tablet te kopen met een dure Windows software. Ik zal altijd gaan voor een Andriod tablet.

  1. Samsung-Rules -

   Domme reactie.. MS zal nog zoveel mooie dingen maken als wij er allemaal niet meer zijn..!! Vind dat MS goed bezig is.. en hoop snel zo`n W8 tablet in mijn bezit te mogen hebben!!:Y

 2. Relief -

  1. Microsoft gaat specifieke hardware selecteren voor tablets zodat het optimaal draait. Tablets van 200 euro kun je vergeten, omdat je daarmee je ervaring tekort doet.

  2. De klassieke look is puur gehouden voor het bedrijfsleven (die veel geld zou moeten investeren in omscholing) en applicaties die nog met een oude UI draaien. En dat zijn er HEEL VEEL! Verder is het geen Windows 7, maar Windows 8 wat eronder draait. Je kunt ook vanaf minuut 3 zien dat je beide UI's kunt tegelijkertijd kunt gebruiken.

 3. Danijel -

  Ben erg onder de indruk van de interface. Ik snap alleen niet zo goed waarom ze de standaard Windows 7 er onder blijven draaien en je daarop kunt overschakelen. Ik ben bang dat dat een geheugen en energie verter gaat worden en dat is jammer.. UI is echt super!!

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters