Microsoft laat nieuwe functies van Windows Phone 8 zien

Microsoft heeft tijdens de aankondiging van de Nokia Lumia 920 ook enkele nieuwe functies van Windows Phone 8 gedemonstreerd. Zo heeft de softwaregigant het startscherm persoonlijker gemaakt en de camera-applicatie meer opengesteld voor andere softwareontwikkelaars.

Het startscherm ondersteunt nu kleinere iconen zoals in de sneak peak in juni al duidelijk was geworden. Personen die je plaatst in het startscherm laten uitgebreidere notificaties zien van gemiste oproepen, berichten via sms en social media. Een andere vernieuwing is dat applicatieontwikkelaars ook grotere live tiles kunnen maken. Als voorbeeld toonde Microsoft een CNN-tile die over de hele breedte van het scherm gaat en headlines laat zien. Mocht je niet de grote live tile willen, dan is deze ook aan te passen naar een kleinere variant.

Internet Explorer is ook aangepakt in Windows Phone 8. Zo draait op WP8 de nieuwe IE10 vergelijkbaar met Windows 8. Een nieuwe functie hierin is dat de herlaad-icoon rechtsonder valt aan te passen naar bijvoorbeeld een favorietenknop. Hierdoor valt de browser meer te personaliseren.

Een andere handigheid van Windows Phone 8 die Microsoft eerder al had gemeld is de mogelijkheid om screenshots te maken. Dit werkt door de Power + Homeknoppen tegelijk in te duwen. Als je vervolgens de foto wilt delen is er een nieuwe mogelijkheid bijgekomen, namelijk via NFC. Ook worden de foto’s automatisch op SkyDrive geplaatst en zijn ze op een Windows 8 PC of andere apparaten met SkyDrive erop direct te bekijken.

De grootste vernieuwing die Microsoft liet zien is de Lenses-optie in de camera. Bij het opstarten van de camera is er een Lenses knop te zien waarin je snel kunt schakelen tussen de verschillende fotoapplicaties. Bij het drukken op de cameraknop ben je voortaan niet meer beperkt tot het gebruiken van de standaard camera-app. Ook heeft Microsft de zoomknoppen vervangen door Pinch to zoom waarbij je met je vingers eenvoudig in en uit kunt zoomen.

Microsoft liet verder duidelijk weten dat het nog steeds niet alle geheimen van het Windows Phone 8 platform heeft vrijgegeven. Wat de andere nieuwigheden van het platform zullen zijn blijft voorlopig dus nog onduidelijk.

'Windows Phone 8 krijgt screencapture-mogelijkheid' wp8 screen capture thumb

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters