Microsoft laat nieuwe functies van Windows Phone 8 zien

Microsoft heeft tijdens de aankondiging van de Nokia Lumia 920 ook enkele nieuwe functies van Windows Phone 8 gedemonstreerd. Zo heeft de softwaregigant het startscherm persoonlijker gemaakt en de camera-applicatie meer opengesteld voor andere softwareontwikkelaars.

Het startscherm ondersteunt nu kleinere iconen zoals in de sneak peak in juni al duidelijk was geworden. Personen die je plaatst in het startscherm laten uitgebreidere notificaties zien van gemiste oproepen, berichten via sms en social media. Een andere vernieuwing is dat applicatieontwikkelaars ook grotere live tiles kunnen maken. Als voorbeeld toonde Microsoft een CNN-tile die over de hele breedte van het scherm gaat en headlines laat zien. Mocht je niet de grote live tile willen, dan is deze ook aan te passen naar een kleinere variant.

Internet Explorer is ook aangepakt in Windows Phone 8. Zo draait op WP8 de nieuwe IE10 vergelijkbaar met Windows 8. Een nieuwe functie hierin is dat de herlaad-icoon rechtsonder valt aan te passen naar bijvoorbeeld een favorietenknop. Hierdoor valt de browser meer te personaliseren.

Een andere handigheid van Windows Phone 8 die Microsoft eerder al had gemeld is de mogelijkheid om screenshots te maken. Dit werkt door de Power + Homeknoppen tegelijk in te duwen. Als je vervolgens de foto wilt delen is er een nieuwe mogelijkheid bijgekomen, namelijk via NFC. Ook worden de foto’s automatisch op SkyDrive geplaatst en zijn ze op een Windows 8 PC of andere apparaten met SkyDrive erop direct te bekijken.

De grootste vernieuwing die Microsoft liet zien is de Lenses-optie in de camera. Bij het opstarten van de camera is er een Lenses knop te zien waarin je snel kunt schakelen tussen de verschillende fotoapplicaties. Bij het drukken op de cameraknop ben je voortaan niet meer beperkt tot het gebruiken van de standaard camera-app. Ook heeft Microsft de zoomknoppen vervangen door Pinch to zoom waarbij je met je vingers eenvoudig in en uit kunt zoomen.

Microsoft liet verder duidelijk weten dat het nog steeds niet alle geheimen van het Windows Phone 8 platform heeft vrijgegeven. Wat de andere nieuwigheden van het platform zullen zijn blijft voorlopig dus nog onduidelijk.

'Windows Phone 8 krijgt screencapture-mogelijkheid' wp8 screen capture thumb

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters