Microsoft laat ontwikkelaars quadcore tablet zien met Windows 8

Vertegenwoordigers van Microsoft hebben in Nieuw_Zeeland deze week een quadcore Windows tablet laten zien die mogelijk op Windows 8 draait. Die tablets zouden binnenkort worden weggegeven aan ontwikkelaars en partners van Microsoft. Dat meldt een van die ontwikkelaars die erbij was.

Microsoft logo

Een andere bezoeker van de bijeenkomst waar de Microsoft-vertegenwoordigers diverse nieuwe spullen lieten zien, had het over een tablet die op Windows 7 liep en had geen belofte gehoord over gratis weggevertjes van Microsoft. Tijdens de bijeenkomst zijn ook diverse Windows Mango-telefoons geshowd. Het is dus even de vraag wie van de twee het beste heeft opgelet. Een van de twee beloofde binnenkort wat filmpjes online te zetten die hij tijdens de bijeenkomst heeft gemaakt.

Microsoft heeft uiteraard niets naar buiten gebracht over zijn plannen om tablets weg te geven tijdens een binnenkort te houden Microsoft-evenement. Het bedrijf wilde zelfs niet kwijt wat er aan software aan de bezoekers meegegeven zou worden, terwijl het toch redelijk voor de hand ligt dat er testversies van het nieuwe besturingssysteem voor pc’s en tablets worden verstrekt.

In een filmpje dat tijdens de bijeenkomst in Nieuw-Zeeland is gemaakt, meldt één van de Microsoftjongens dat er nog dit jaar quadcore Windows ‘slates’ aankomen met acht uur accuvermogen, een 10 inch HD scherm en de mogelijkheid om op 1080p films te showen.

Dat zou kunnen kloppen, want zowel Nvidia, Qualcomm and Texas Instruments hebben gemeld dat zij hun quadcore chips voor het eind van dit jaar kunnen leveren zodat ze tablets kunnen aandrijven.

Bron: ZD Net

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters