Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone

Microsoft heeft twee nieuwe budgettelefoons aangekondigd, de Nokia 230 en een variant met twee SIM-kaarten.

Microsoft heeft de merknaam Nokia dan wel laten varen voor zijn smartphones, die nu enkel onder de Lumia-vlag bestaan, maar voor de featurephones is dat nog anders. Mobiele telefoons voor opkomende markten, zoals onder andere India, worden wel nog gemaakt onder de naam Nokia. Dit kan wel eens voor verwarring zorgen aangezien het bedrijf Nokia ook nog wel bestaat maar enkel netwerkapparatuur maakt.

De twee nieuwe mobieltjes, de Nokia 230 en 230 Dual SIM, zijn duidelijk gemaakt voor gebruikers met een kleiner budget. De toestellen hebben een 2,8-inch scherm met een resolutie van 320 bij 240 pixels. Aan de voor en achterzijde van de twee toestellen bevindt zich een 2-megapixelcamera met een flitser.

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone nokia 230 

Het apparaat heeft iets meer features dan de meeste dumbphones en is dan ook een featurephone. Het is via de Opera Store mogelijk om enkele apps te installeren. De Nokia 230 is ook uitgerust met enkele basis-apps voor sociale media, waaronder Facebook en Twitter. Er is ook een browser voorzien, een muziekspeler en een fm-radio. Het geheugen valt uit te breiden met een micro-sd-kaart van maximaal 32GB. De batterij van het toestel gaat zo’n 27 dagen mee in stand-by.

De Nokia 230 en 230 Dual SIM zullen dit jaar nog beschikbaar zijn in enkele groeimarkten, waaronder India en het Midden-Oosten. Volgend jaar zou het toestel ook naar andere markten komen, het is echter niet duidelijk of Europa daar ook bij hoort. Het toestel zou verkocht worden voor het equivalent van min of meer 50 euro exclusief belastingen.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters