‘Microsoft lanceert Windows 10 eind juli’

Microsoft start eind juli met het uitrollen van Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem komt dan naar je computer, tablet, smartphone en Xbox toe, blijkt uit een opmerking van een topvrouw van AMD.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Lisa Su is de bestuursvoorzitter van chipfabrikant AMD. In een reactie op de kwartaalcijfers geeft ze prijs wanneer Windows 10 ongeveer wordt gelanceerd. “Wat meespeelt is dat Windows 10 eind juli wordt gelanceerd”, zegt Su over iets dat verder niet relevant is.

Windows 10 is een besturingssysteem dat wordt uitgerold naar meerdere platformen. Microsofts ideaalbeeld is als volgt: je computer draait op Windows 10, je tablet ook, net als je smartphone en je Xbox. Een app voor je computer moet het ook op je smartphone doen.

Microsoft hoopt zo af te komen van zijn magere app-aanbod voor smartphones. Eerder werd al bekend dat Windows 10 in de zomer helemaal klaar zou zijn. Nu is dit verder gespecificeerd, namelijk eind juli. Of Windows 10 dan ook gelijk naar elk apparaat wordt uitgerold, is nu de grote vraag. Vanaf augustus barst het uitrollen van Windows 10 waarschijnlijk los.

Het merendeel van Microsofts nieuw Lumia-smartphones krijgt Windows 10. Hieronder zit ook de Lumia 435, die nog geen 80 euro kost. Het is alleen de vraag of elke smartphone dezelfde variant van Windows 10 krijgt, of dat het om een aangepaste versie gaat.

Het is nog onbekend wanneer Microsoft zijn eerste vlaggenschip aankondigt die gelijk op Windows 10 draait. Waarschijnlijk komt er dit jaar geen nieuwe toptelefoon van de Amerikaanse fabrikant, omdat het zich eerst volledig op Windows 10 wilt focussen. Daarnaast is de fabrikant goed bezig in het lage segment, waar het steeds een belangrijkere speler wordt.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters