‘Microsoft lanceert Windows 10 eind juli’

Microsoft start eind juli met het uitrollen van Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem komt dan naar je computer, tablet, smartphone en Xbox toe, blijkt uit een opmerking van een topvrouw van AMD.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Lisa Su is de bestuursvoorzitter van chipfabrikant AMD. In een reactie op de kwartaalcijfers geeft ze prijs wanneer Windows 10 ongeveer wordt gelanceerd. “Wat meespeelt is dat Windows 10 eind juli wordt gelanceerd”, zegt Su over iets dat verder niet relevant is.

Windows 10 is een besturingssysteem dat wordt uitgerold naar meerdere platformen. Microsofts ideaalbeeld is als volgt: je computer draait op Windows 10, je tablet ook, net als je smartphone en je Xbox. Een app voor je computer moet het ook op je smartphone doen.

Microsoft hoopt zo af te komen van zijn magere app-aanbod voor smartphones. Eerder werd al bekend dat Windows 10 in de zomer helemaal klaar zou zijn. Nu is dit verder gespecificeerd, namelijk eind juli. Of Windows 10 dan ook gelijk naar elk apparaat wordt uitgerold, is nu de grote vraag. Vanaf augustus barst het uitrollen van Windows 10 waarschijnlijk los.

Het merendeel van Microsofts nieuw Lumia-smartphones krijgt Windows 10. Hieronder zit ook de Lumia 435, die nog geen 80 euro kost. Het is alleen de vraag of elke smartphone dezelfde variant van Windows 10 krijgt, of dat het om een aangepaste versie gaat.

Het is nog onbekend wanneer Microsoft zijn eerste vlaggenschip aankondigt die gelijk op Windows 10 draait. Waarschijnlijk komt er dit jaar geen nieuwe toptelefoon van de Amerikaanse fabrikant, omdat het zich eerst volledig op Windows 10 wilt focussen. Daarnaast is de fabrikant goed bezig in het lage segment, waar het steeds een belangrijkere speler wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Chdcmac27 -

    Dus dan moeten wij waarschijnlijk tot volgend jaar wachten totdat ze een nieuw vlaggenschip telefoon uitbrengen??? Duurt mij net iets te lang. Hopelijk brengen ze de opvolger van de 930 dit najaar uit ipv volgend jaar. Microsoft doe dit ons aub. niet aan!

  2. Nathan Klumpenaar -

    Jullie zeiden dat er nu een 50 euro cashback van de Huawei P7 is, Zouden jullie misschien een linkje kunnen sturen, Voor 230 euro is het een mooie telefoon!

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters