Microsoft legt patent-deals met Acer en Viewsonic vast

Terwijl alles en iedereen in de mobiele wereld met elkaar in de clinch ligt over patenten, laat Microsoft zien dat het ook anders kan. Het bedrijf, dat er overigens zelf ook niet vies van is om concurrenten aan te klagen, heeft patent-deals gesloten met Acer en Viewsonic.

Microsoft logo

Het gaat om deals rond patenten die Acer en Viewsonic gebruiken in hun Android-telefoons en -tablets. Daarmee gaan de twee bedrijven rechtszaken met Microsoft dus in ieder geval voorlopig uit de weg. Wel moeten ze nu royalty’s aan Microsoft gaan betalen voor het gebruik van de patenten. Om hoeveel geld dat gaat is niet bekend gemaakt.

Microsoft heeft laten weten dat er nog meer dergelijke deals afgesloten gaan worden deze herfst, en lijkt dus heel wat milder om te gaan met de concurrentie dan Apple. Ook Apple vindt dat er patenten van het bedrijf geschonden worden in een groot aantal Android-telefoons en is op het moment bijvoorbeeld hard bezig om een aantal producten van Samsung uit de winkels te krijgen.

Eerder sloot Microsoft al een deal met HTC, dat bedrijf betaalt nu vijf dollar per verkochte Android-telefoon aan de softwaregigant. Motorola, dat zo’n deal blijkbaar niet zag zitten, heeft inmiddels een rechtzaak aan zijn broek.

Bron: The Register

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters