Microsoft legt Windows Continuum uit in reclamefilmpje

Microsoft heeft met Windows 10 een bijzondere functie geïntroduceerd: Windows 10-smartphones kunnen aan een monitor, toetsenbord en muis gehangen worden waarna ineens een pc ontstaat. In een reclamefilmpje wordt deze functie toegelicht.

Microsoft Lumia 950 XL aangekondigd microsoft october 6 event continuum twitter wider 1333x750

Dat reclamefilmpje is kort, zoals het moet, maar wel duidelijk. Hoewel het dock van 99 euro ontbreekt in het filmpje, dat nodig is tussen de smartphone en de monitor. Dat is wel degelijk nodig om de smartphone in staat te stellen om de monitor om te toveren tot een pc.

Microsoft heeft met Windows nog altijd de pc-markt stevig in handen, maar moet de laatste jaren met lede ogen aanzien dat steeds meer pc-gebruikers veel computerfuncties op hun smartphone of tablet uitvoeren. Microsoft lijkt erop gebrand te zijn om de smartphonegebruikers weer terug te brengen naar de pc, en wijst erop dat een groot scherm toch echt wel makkelijker is in veel gevallen.

Met Windows Continuum wordt de Windows 10-telefoon dus via het dock met een monitor verbonden, die dan de pc-versie van Windows 10 op het scherm tovert. Op die manier kun je op die virtuele pc allerlei taken uitvoeren die in de smartphone worden opgeslagen. Gelijktijdig blijft de telefoon gewoon als zodanig werken. Wordt er gebeld, dan kun je gewoon opnemen. De functionaliteit van de ‘pc’ is beperkt. Hevig 3D-gamen zul je via Windows Continuum niet kunnen.

In het filmpje laat Microsoft zien hoe het werkt. Waarbij je het broodnodige dock er maar even bij moet denken.

Bron: Windows Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Albert -

  Ikj ben bang dat Microsoft het te goed uitlegt en het inderdaad een beetje bij word en browsen zal blijven…Zwaardere applicaties moet ik eerst zien dan geloven. Ik wacht de review van AAP wel af. Is er bijvoorbeeld al iets duidelijk of je ook Win32 apps kunt draaien?

  1. dehim verveen -

   In principe kunnen al je telefoonapps via continuum gebruikt worden en met de universal apps en meer komende universal apps, zouden deze een volwaardigere desktop ervaring moeten bieden in continuum. Momenteel zijn win32 apps niet op telefoons te runnen, maar microsoft is naast project astoria en project islandwoods (android bridge en ios bridge respectievelijk) ook bezig met het wat minder bekende project centennial, een win32 bridge waarmee developpers gemakkelijk hun win32 apps kunnen omtoveren tot windows 10 apps. Verder zijn er ook geruchter over een surface phone gaande die in continuum mode direct win32 apps zou moeten kunnen runnen.

   1. Albert -

    Oké,
    Kort gezegd! Draai je phone apps met een Windows 10 uiterlijk bureaublad?

    Ofwel het gaat nu nog tegenvallen….

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters