Microsoft lekt details Windows Phone 8 aan Nokia

Microsoft heeft in een interne video die bedoeld is voor Nokia-medewerkers al veel verteld over Windows Phone 8. Het vernieuwde OS zal dezelfde kernel als Windows 8 gaan krijgen.

De website Pocketnow heeft de video van Microsoft die bedoeld is voor medewerkers van Nokia zelf bekeken en ontvangen. Website The Verge weet de authenticiteit van de video te onderschrijven en ook een andere Microsoft-insider meent dat de gegeven informatie zonder meer correct is. Pocketnow heeft daarnaast ook een screenshot genomen uit de video waarop Windows Phone topman Joe Belfiore te zien is die de presentatie in de video voor zijn rekening neemt.

Het ziet er naar uit dat Microsoft een hoop wijzigingen met Windows Phone 8 zal gaan doorvoeren. Allereerst verruimt de producent de hardwarespecificaties aangezien WP8 dualcore-processor zal gaan ondersteunen. Ook zal het OS 4 schermresoluties gaan ondersteunen, daar waar het er nu eentje ondersteunt. Een andere belangrijke verbetering is dat MicroSD kaartjes eveneens een optie zullen gaan worden in het OS. Belfiore weet in de video ook te melden dat NFC erg belangrijk zal gaan worden in de toekomst en dat Windows Phone 8 dit gelijk zal gaan ondersteunen.

Een ander belangrijk punt is dat de kernel van Windows 8 naar Windows Phone 8 geport zal worden. Beide platformen zullen veel op elkaar gaan lijken, zowel qua interface als qua onderliggende structuur. Microsoft gaat ervoor zorgen dat alle applicaties die nu al geschreven zijn, ook zullen gaan werken op Windows Phone 8. Ontwikkelaars kunnen het gros van hun code hergebruiken, aldus de topman van Microsoft. Een andere opmerkelijke stap is dat Zune-software uit gefaseerd zal worden door Microsoft en er weer een soort ActiveSync-applicatie voor in de plaats terug zal gaan komen. Ook Xbox en Skydrive zullen een diepere intergratie kennen in het OS.

Microsoft wil ook het dataverkeer terug gaan dringen door een policy in te bouwen genaamd DataSmart. DataSmart zoekt automatisch naar wifi-netwerken van zowel providers als andere netwerken die open staan. Hij prioriteert dat hij eerst moet verbinden met Wifi zodra deze beschikbaar is, en anders met het datanetwerk van de provider. Een andere data zuinige oplossing moet gaan worden dat al het webverkeer van de browser via een proxy zal gaan lopen. De websites worden door Microsoft dan vooraf ingeladen en gecomprimeerd. Dit zou data besparen voor netwerken en consumenten. Tot slot zul je in het OS kunnen zien hoe veel data je hebt verbruikt in de maand.

Windows Phone 8 zal waarschijnlijk rond oktober uit gaan komen. De kans is groot dat Microsoft het OS zal gaan toelichten op het Mobile World Congress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters