Microsoft: “Levering Mango nu zaak van de hardwareproducenten"

Microsoft heeft laten weten dat Windows Phone 7 Mango eerder dan gepland bij de hardwarefabrikanten terecht is gekomen. Het zou nu hun zaak zijn om het besturingssysteem in de handen van consumenten te krijgen.

Windows Phone Mango

Deze statement komt van de Noorse directeur van Microsoft’s Mobile Business Group, Peter Wissinger. Vertaald luidt het statement van Wissinger: “Officieel statement: Het is nu zaak van onze hardwarepartners om mango’s aan onze klanten te brengen. Microsoft heeft de complete Mango-build eerder dan gepland aan de producenten vrijgegeven. Dat voelt goed.”

Daarmee suggereert Wissinger dat de producenten nu in principe al kunnen beginnen met het updaten van hun toestellen naar Mango. Dat zou dus betekenen dat de update naar Mango niet centraal gecoördineerd gaat worden zoals de NoDo-update eerder dit jaar.

Hoe zich dat precies gaat ontwikkelen blijft nog even onduidelijk, maar we kunnen in ieder geval zeker zijn dat het niet lang meer duurt voordat Mango op de verschillende Windows Phones terecht komt.

Bron: WMPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem -

  @Fuzzi: WP7 is niet gratis en ook niet open. Dus bij Windows is dat niet anders dan bij Apple. Als Microsoft stopt met ondersteuning van oudere toestellen, dan mogen fabrikanten niet zelf gaan sleutelen aan WP7. Enkel bij Android is dat mogelijk omdat die open source is en customs roms en alles zijn toegestaan.

  1. Fuzzillogic -

   Klopt, en daarop koop ik ook geen WP-toestel. Android is vooralsnog behoorlijk schizofreen. De ontwikkeling is niet heel open maar gebeurt achter gesloten deuren, en veel van de standaard apps op een android-toestel zijn helemaal niet open.

 2. Willem -

  en daar gaat de mythe dat een Windows telefoon rechtstreeks door Microsoft updates krijgt. Dat zou zo werd altijd gezegd een groot voordeel zijn boven Android waarbij je afhankelijk bent van je fabrikant / carrier. Nou bij windows phone 7 is dat dus niet anders !!! Blij dat ik een iPhone heb – de enige die wél direct en rechtstreeks updates van Apple zelf ontvangt (gelukkig) @!

  1. Fuzzillogic -

   Ohh mag ik em inkoppen? Mooi!

   [quote]Blij dat ik een iPhone heb – de enige die wél direct en rechtstreeks updates van Apple zelf ontvangt (gelukkig) @![/quote]

   Ja totdat Apple geen zin meer heeft om jouw toestel te ondersteunen. En dan "mag" je een nieuwe kopen, ondanks dat de hardware nog prima werkt en voldoet voor wat jij ermee doet.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters