Microsoft levert driekwart minder Lumia’s

Microsoft leverde afgelopen kwartaal driekwart minder Lumia’s dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. Daarbij komt nog eens dat het bedrijf achterblijft met een onverkochte voorraad. De omzet van de surface-lijn producten was wel goed.

Afgelopen kwartaal werden 2,3 miljoen Lumia-exemplaren geleverd, dat was vorig jaar in diezelfde periode 8,6 miljoen exemplaren. Uit kwartaalcijfers blijkt dat de omzet van smartphones 46 procent lager ligt dan vorig jaar. Deze kwartaalcijfers laten ook zien dat de gemiddelde verkoopprijs van de Lumia gestegen is.

Microsoft Onverkochte voorraad Microsoft smartphones

De financieel directeur van Microsoft, Amy Wood, geeft aan dat de voorraad van smartphones relatief hoog is. Deze smartphones van Windows zijn al gemaakt maar nog niet geleverd. De financieel directeur verwacht een nog scherpere daling van de omzet van smartphones aankomende periode.

Windows 10

Eind vorig jaar bracht Microsoft de Lumia 950 en de Lumia 950XL op de markt. Daarnaast werd ook de goedkopere variant uitgebracht, de Lumia 550. De nieuwe Windows 10-lijn heeft geen positief effect opgeleverd. De omzetdaling komt voort uit de tegenvallende verkoop van smartphones.

SurfaceMicrosoft

De verkoop van de Surface Pro 4 en de Surface Book leverde wel een omzetstijging voor de Surface-lijn van Microsoft op. De omzet steeg met 61 procent ten opzicht van diezelfde periode van vorig jaar en leverde zo’n 1,1 miljard dollar op.

Laptops

Naast de omzetstijging van de Surface-lijn ging het relatief goed met de pc-lijn van Microsoft. Er werden meer dure laptops verkocht van Windows. De omzet daalde maar liefst 2 procent, dit is niet heel slecht als je kijkt naar de gehele markt van de verkoop van pc’s, daar daalde verkoop .

Office 365

Office en Office 365 zorgde voor een omzetstijging van 7 procent. Op dit moment zijn er 22 miljoen abonnees voor Office 365. De cloud-service Azure zorgde voor een omzetstijging van 120 procent en behaalde een omzet van 20,5 miljard dollar, daarvan was 3,5 miljard dollar winst.

Microsoft Gaming

De omzet van gaming steeg met 6 procent, ondanks de dalende omzet van de hardware. Dit komt door de dalende verkopen van de Xbox 360 en de Xbox One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hansz -

    Niet zo vreemd als je een toestel in de markt zet met een besturingssysteem wat constant in beta fase verkeerd. Zonder uitzicht dat het echt beter gaat worden.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters