Microsoft lijdt groot verlies op de Windows RT-tablet

Microsoft lijdt een groot verlies op de Windows RT-tablet. Op de tablet moest de softwaregigant vorig kwartaal 900 miljoen dollar afschrijven. In totaal bracht Microsoft echter bijna twintig miljard dollar aan omzet binnen, waarvan na aftrek van kosten en belastingen bijna vijf miljard aan het bedrijfskapitaal kan worden toegevoegd.

Microsoft Surface

Ondanks het verlies op de Windows Surface RT-tablet was Microsoft succesvoller dan in hetzelfde kwartaal in 2012. Toen werd er nog bijna twee miljard dollar minder binnengehaald.

Het verlies op de Surface RT-tablet is echter een flinke klap. Waar de winst van het bedrijf precies aan te danken is, wilde Microsoft niet onthullen. Of er veel wordt verdiend aan Windows 8 is dus niet bekendgemaakt.

Onlangs verlaagde Microsoft in Amerika de prijs van de Surface RT-tablet met 150 dollar. Dat was te laat om nog een grote verandering te bewerkstelligen in de verkoopcijfers. Hoeveel tablets Microsoft precies heeft verkocht, heeft het bedrijf echter evenmin bekendgemaakt. Het ziet er echter naar uit dat Windows 8 het verlies op de Surface RT dik heeft gecompenseerd.

Microsoft is momenteel bezig met een grote reorganisatie, waarbij veel topfunctionarissen van taak veranderden. De baas van de Xbox-divisie, Don Mattrick, beviel dat blijkbaar niet, want hij heeft het bedrijf verlaten.

Bron: Slashgear

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters