Microsoft links ingehaald door Elephone's Windows Phone 2K-vlaggenschip

Microsoft heeft aleen hele tijd geen echt vlaggenschip meer uitgebracht voor Windows Phone. En er zijn voorlopig ook geen concrete plannen voor. De Chinese telefoonmaker Elephone zag het gat in de markt, en brengt een high-end Windows Phone uit met een 2K-scherm.

Nu Microsoft – het blijft een softwarebedrijf – al zijn aandacht richt op de komende release van Windows 10, blijft de productie van high-end Windows Phones achter. Alleen low-end en midrange toestellen verlaten de fabrieken, en fans van het platform vragen zich af of er ooit nog een echt vlaggenschipmodel komt.

Elephone snelt ze te hulp, want Microsoft lijkt voorlopig geen plannen te hebben voor een superphone op het Windowsplatform. In Hong Kong is een quad-HD 5.5-inch smartphone onthuld die zowel op Android Lollipop als op Windows 10 kan draaien. Het is waarschijnlijk geen dual boot apparaat, je moet kiezen voor het een of het ander.

De telefoon heeft een 21-megapixelcamera van Sony, en daarmee is het rijtje bekendgemaakte specificaties alweer op. Vermoed wordt dat het toestel wordt uitgerust met 4GB ram, een Intelprocessor en een vingerafdrukscanner.

Elephone heeft het apparaat alleen nog maar aangekondigd, maar nog niet laten zien. Dus het moet eigenlijk nog helemaal gemaakt worden. Dat betekent dat het nog wel een tijdje kan duren voor we een toestel te zien krijgen. Of Elephone ook in Europa deze telefoons gaat uitbrengen en voor welke prijs, is nog een open vraag. Elephone heeft webwinkels in enkele Europese landen.

Microsoft links ingehaald door Elephone's Windows Phone 2K-vlaggenschip elephone2 
Microsoft links ingehaald door Elephone's Windows Phone 2K-vlaggenschip elephone 

Bron: Pocketnow

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters