Microsoft lokt meerdere fabrikanten naar Windows Phone

Microsoft heeft meerdere Chinese en Indiase telefoonfabrikanten overgehaald om ook smartphones te maken die op Windows Phone 8 gaan draaien. Onder andere ZTE behoort tot die groep.

Microsoft breidt Windows Phone 8 uit met notificatiecentrum schermafbeelding 2014 02 09 om 153808

Het marktaandeel van telefoons die op een besturingssysteem van Microsoft draaien is nog altijd niet echt indrukwekkend. Het is geen geheim dat het Amerikaanse bedrijf wil groeien op de smartphonemarkt. Volgens DigiTimes heeft Microsoft de minimale hardwarespecificaties versoepeld en stelt het minder eisen aan licentiehouders. Alles in het kader van het groeien, aldus bronnen tegen de website.

Ook mogen telefoonfabrikanten die een WP8-telefoon ontwikkelen het toestel uitrusten met dual-SIM, TC-LTE en meer geheugen. Ook mogen ze voortaan zelf een interface vormgeven. Verder is Microsoft een samenwerking aangegaan met processorfabrikant Qualcomm.

HTC, Huawei, Samsung en Compal maakten al WP-telefoons. Bij die groep voegen zich nu ZTE, Lenovo, Gionee, Lava en Karbonn. Laatstgenoemde werkt al aan een telefoon die zowel op Android als WP draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters