‘Microsoft Lumia 650 gaat 199,99 euro kosten’

De Microsoft Lumia 650 gaat niet 219, maar 199,99 euro kosten. Hoewel de smartphone officieel nog aangekondigd moet worden, is inmiddels alles wel zo’n beetje over de Lumia 650 bekend.

Microsoft Lumia 650 renders

Tech Blog Ireland heeft namelijk de hand weten te leggen op een specificatiekaartje van de telefoon, die in de winkel naast het toestel wordt gelegd. Overigens is de pagina inmiddels weer offline gehaald, maar het ‘kwaad’ is al geschied: zoals je hiernaast kunt zien, is de afbeelding nog altijd online te vinden.

Het enige dat niet meer is terug te halen is de prijs van 199,99 euro. Waarschijnlijk horen we hier over anderhalve week meer over op het Mobile World Congress in Barcelona. Microsoft kondigt dan naast de Lumia 650 waarschijnlijk ook de Lumia 850 en Lumia 550 aan. Qua prijs is de Lumia 650, als het gerucht waar is, redelijk aan de maat. Vorig jaar bracht Microsoft zijn smartphones scherper geprijst op de markt.

Microsoft Lumia 650 specficiaties

Voor zijn prijs krijgt de Microsoft Lumia 650 niet de meest uitzonderlijke hardware. Het scherm krijgt een formaat van 4,97 inch, maar de schermresolutie wordt uit het productkaartje niet verder duidelijk. Eerdere geruchten wijzen op een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de telefoon komt een quadcoreprocessor te zitten die maximaal 1,3 GHz klokt. Verder heeft de smartphone aan de voorkant een 5-megapixelcamera en aan de achterkant een 8-megapixelcamera, wat dan wel weer redelijk goed te noemen is. De opslagcapaciteit bedraagt 16 GB, wat op zich een riante hoeveelheid is. Dit is uitbreidbaar.

Uiteraard draait de smartphone op Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van fabrikant Microsoft. De smartphone krijgt niet een bijzonder grote batterij. Deze heeft namelijk een inhoud van 2000 mAh. De ervaring leert echter dat Windows Phones best lang mee gaan, zelfs als de batterij niet al te groot is.

Microsoft Lumia 650 releaseMicrosoft Lumia 650 onofficiële renders

De Lumia 650 wordt dus zo goed als zeker aangekondigd op het MWC, maar het is nog onbekend wanneer de telefoon in Nederland te koop zal zijn. En voor wat voor prijs. In Ierland gaat de smartphone dus waarschijnlijk 199,99 euro kosten, terwijl hij in Frankrijk twintig euro meer gaat kosten. Al kan dat altijd nog veranderen. We houden het in de gaten!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters