'Microsoft Lumia 950 en 950 XL eerste nieuwe Windows 10-smartphones'

De eerste Windows 10-smartphones die Microsoft gaat uitbrengen zijn waarschijnlijk de Lumia 950 en Lumia 950 XL. De Amerikaanse fabrikant slaat de namen 940 en 940 XL derhalve over.

Microsoft Lumia 950 concept
Microsoft Lumia 950 concept

Dit meldt IT Home, dat specificaties handen heeft van de twee nieuwe smartphones. Waarschijnlijk kondigt Microsoft de smartphones aan in oktober of november. Ze zouden gemaakt zijn van metaal en beschikken over een USB C-ingang.

De Lumia 950 en Lumia 950 XL worden ontwikkeld onder de namen Talkman en Cityman, twee mobiele telefoons uit de vorige eeuw. Over deze smartphones schreven we ook al begin mei. De specificaties die nu worden genoemd komen redelijk overene met de eerder genoemde eigenschappen.

Zo wordt ook nu gesuggereerd dat de twee smartphones een display krijgen met een quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. De Lumia 950 krijgt een scher met een formaat van 5,2 inch en de XL-variant een display met een formaat van 5,7 inch.

De Lumia 950 krijgt een Snapdragon 808-chipset van Qualcomm en 3GB werkgeheugen. De hoeveelheid opslaggeheugen bedraagt 32GB en is uitbreidbaar. Foto’s maakt de Lumia 950 in 20 en 5 megapixel en de batterij heeft een inhoud van 3000 mAh.

De Lumia 950 XL verschilt op een aantal fronten van de smartphone. Het scherm is dus groter, maar de processor wijkt ook af. De XL krijgt namelijk de Snapdragon 810-chipset en een batterij met een inhoud van 3300 mAh. De camera’s en hoeveelheid ram en opslaggeheugen zijn gelijk aan die van de gewone Microsoft Lumia 950. Verschil is wel dat de XL drie ledflitsertjes krijgt en de gewone Lumia 950 niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters