Microsoft Lumia 950 XL aangekondigd

Naast de ‘normale’ 950 heeft Microsoft vandaag de Lumia 950 XL aangekondigd. Deze telefoon is in veel opzichten het grotere broertje van de Lumia 950. Dit toestel bevat namelijk een groter scherm, hogere generatie processor en grotere accu.

De 950 XL is snel te onderscheiden van zijn broertje door zijn grotere scherm. De 950 XL bevat een 5,7-inch QHD oled-scherm. Voor het aandrijven van dit scherm is een octacore Snapdragon 810-processor aanwezig met een Adreno 430-videochip. In de Lumia zit 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is via een micro sd-kaartje tot 2 terabyte. De componenten in dit toestel worden gekoeld via vloeistofkoeling. Het gehele pakket wordt van stroom voorzien door de 3.300mAh verwisselbare accu. Deze accu bevat ondersteuning voor draadloos opladen via Qi.

Microsoft Lumia 950 XL aangekondigd 2000779917 

De Lumia wordt opgeladen via een usb type-c poort. Aan deze poort kan ook een dock aangesloten worden waaraan vervolgens een toetsenbord, muis en beeldscherm kunnen. Hierdoor kan de telefoon gebruikt worden als een Windowscomputer met Windows 10.

De 950 XL bevat, net als zijn kleinere broertje, 3 camera’s. De voorcamera kan foto’s maken met een maximale resolutie van 5 megapixel en bevat een groothoeklens. Aan de achterkant wordt een 20-megapixelcamera gevonden met Zeiss-lenzen. 3 flitsers zijn aanwezig om te zorgen voor een flits met een natuurlijke kleurentemperatuur. De 3de camera is een infraroodcamera die gebruikt wordt met de Windows Hello functie. Hierdoor kan de camera onder andere gebruikt worden voor het inloggen op je telefoon.

De Microsoft Lumia 950 XL zal in ieder geval te verkrijgen zijn in de kleuren wit en zwart. In Amerika heeft dit toestel een prijskaartje van 649 dollars. De Nederlandse adviesprijs is momenteel nog niet bekend.

Microsoft Lumia 950 XL aangekondigd microsoft october 6 event continuum twitter wider 1333x750 

Bron: DigitalTrends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via