Microsoft maakt de Surface Pro 3-tablet bekend

Microsoft heeft tijdens een persconferentie in Amerika de Surface Pro 3-tablet aangekondigd. Het apparaat is dunner en sneller geworden dan zijn voorganger.

Microsoft heeft haar duurste tablet een stuk dunner gemaakt dan zijn voorganger. De Surface Pro 3 is 9.1mm dik geworden, daar waar zijn voorganger 10.6mm dik was. Het apparaat moet volgens Microsoft de laptop gaan vervangen omdat hij bijzonder krachtig is en handzaam. Er zijn verschillende configuraties van de Surface Pro 3, waarvan de krachtigste een Intel Core i7 heeft. Deze moet 10 procent sneller zijn dan zijn voorganger. Daarnaast zal de tablet beschikbaar worden met een Core i3- en Core i5-chip en ook in het geheugen zijn verschillende opties. Het werkgeheugen bedraagt 4GB of 8GB en het opslaggeheugen varieert van 64GB tot 512GB.

Daarnaast is het Full HD-scherm ook flink vergroot, van 10″ naar 12.1″. De resolutie is overigens iets hoger dan Full HD, te weten 2160 x 1440. Volgens de fabrikant kunnen mensen zo beter uit de uit de voeten met het product en worden ze daarnaast ook productiever. Het apparaat weegt 800 gram en is in het zilver uitgedost. Volgens Microsoft moet het apparaat 9 uur mee gaan op één batterijlading.

De tablet draait op Windows 8.1. Daarnaast is het apparaat van een nieuwe kickstand voorzien die op verschillende hoeken kan hellen. Ook is een nieuw type touchcover aangekondigd die beter moet werken met de nieuwe Surface 3 van Microsoft. Prijzen en leverdata zal Microsoft later bekend gaan maken, het is al wel bekend dat de vanafprijs in Amerika $799 zal zijn.

Microsoft Surface Pro 3 
Microsoft Surface Pro 3 
Microsoft Surface Pro 3 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters