Microsoft maakt details GDR3 voor Windows Phone 8 bekend

Microsoft heeft de details vrijgegeven van de derde update voor Windows Phone 8. De GDR 3 release ondersteunt 1080p-schermen met een groter formaat en een quadcore-processor.

Microsoft maakt details GDR3 voor Windows Phone 8 bekend phablet startscreenproductivity 01 072a1240

Details over de GDR3-update waren al eerder uitgelekt, maar inmiddels zijn ze door de fabrikant ook zelf bevestigd. De derde update voor Windows Phone 8 moet high-end smartphones mogelijk maken zoals de aanstaande Nokia Lumia 1520. De update zorgt ervoor dat het besturingssysteem overweg kan met quadcore-processors zoals de Qualcomm 800-chip. Ook worden Full HD-schermen ondersteund van 5″ en groter. Ook laat Microsoft weten dat een zogenaamde car-modus is toegevoegd aan het systeem zodat het navigeren met een smartphone veiliger en makkelijker gaat voortaan.

De GDR3-update maakt het ook mogelijk om apps af te sluiten via het multitasking-menu. Daarnaast is aan het menu de optie toegevoegd om de schermrotatie te vergrendelen, aldus Microsoft in het persbericht. De update zal langzaam maar zeker uitgerold gaan worden door de fabrikanten die Windows Phone-smartphones maken. De bedoeling is dat de update eind dit jaar van start gaat en begin 2014 op elke Windows Phone 8-smartphone te vinden is.

De update bevat nog niet het lang verwachte notificatiecentrum voor het systeem. Deze zal vermoedelijk met een grote update begin 2014 uitgerold gaan worden door Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Hmm, ik vind dat ze toch in ieder geval wel een notificatiecentrum en een onafhankelijke volumecontrole hadden kunnen toevoegen. Verder ben ik bang dat ze binnen een half jaar weer achterlopen qua specs, ik snap niet waarom ze niet gewoon alle restricties eraf gooien.

  1. Victor Sonders -

   Klopt. Ben zelf ook WP gebruiker en ik ben ook niet tevreden over de voortgang van Microsoft. Als ze een notificatiecentrum hadden denk ik dat ze veel meer telefoons hadden verkocht.

   1. hanszw -

    Tja, per slot vraagt elke consument bij aanschaf van een toestel of er een notificatiecentrum in zit………..?

  2. Quasimodo -

   Die restricties zorgen er nu voor dat je een relatief soepele ervaring krijgt bij relatief "zwakke" specs. Iets wat Apple natuurlijk al sinds jaren doet om de gebruiker de door Apple bepalende gebruikerservaring te geven.
   Het is een keuze…

   1. Victor Sonders -

    Ik heb sinds vanavond als ontwikkelaar GDR3 op mijn ATIV S staan. Het werkt prima, multitasken werkt ook perfect. Niets op aan te merken. Nu nog WP8.1 en dan zijn we klaar.

Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters