Microsoft maakt details GDR3 voor Windows Phone 8 bekend

Microsoft heeft de details vrijgegeven van de derde update voor Windows Phone 8. De GDR 3 release ondersteunt 1080p-schermen met een groter formaat en een quadcore-processor.

Microsoft maakt details GDR3 voor Windows Phone 8 bekend phablet startscreenproductivity 01 072a1240

Details over de GDR3-update waren al eerder uitgelekt, maar inmiddels zijn ze door de fabrikant ook zelf bevestigd. De derde update voor Windows Phone 8 moet high-end smartphones mogelijk maken zoals de aanstaande Nokia Lumia 1520. De update zorgt ervoor dat het besturingssysteem overweg kan met quadcore-processors zoals de Qualcomm 800-chip. Ook worden Full HD-schermen ondersteund van 5″ en groter. Ook laat Microsoft weten dat een zogenaamde car-modus is toegevoegd aan het systeem zodat het navigeren met een smartphone veiliger en makkelijker gaat voortaan.

De GDR3-update maakt het ook mogelijk om apps af te sluiten via het multitasking-menu. Daarnaast is aan het menu de optie toegevoegd om de schermrotatie te vergrendelen, aldus Microsoft in het persbericht. De update zal langzaam maar zeker uitgerold gaan worden door de fabrikanten die Windows Phone-smartphones maken. De bedoeling is dat de update eind dit jaar van start gaat en begin 2014 op elke Windows Phone 8-smartphone te vinden is.

De update bevat nog niet het lang verwachte notificatiecentrum voor het systeem. Deze zal vermoedelijk met een grote update begin 2014 uitgerold gaan worden door Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Hmm, ik vind dat ze toch in ieder geval wel een notificatiecentrum en een onafhankelijke volumecontrole hadden kunnen toevoegen. Verder ben ik bang dat ze binnen een half jaar weer achterlopen qua specs, ik snap niet waarom ze niet gewoon alle restricties eraf gooien.

  1. Victor Sonders -

   Klopt. Ben zelf ook WP gebruiker en ik ben ook niet tevreden over de voortgang van Microsoft. Als ze een notificatiecentrum hadden denk ik dat ze veel meer telefoons hadden verkocht.

   1. hanszw -

    Tja, per slot vraagt elke consument bij aanschaf van een toestel of er een notificatiecentrum in zit………..?

  2. Quasimodo -

   Die restricties zorgen er nu voor dat je een relatief soepele ervaring krijgt bij relatief "zwakke" specs. Iets wat Apple natuurlijk al sinds jaren doet om de gebruiker de door Apple bepalende gebruikerservaring te geven.
   Het is een keuze…

   1. Victor Sonders -

    Ik heb sinds vanavond als ontwikkelaar GDR3 op mijn ATIV S staan. Het werkt prima, multitasken werkt ook perfect. Niets op aan te merken. Nu nog WP8.1 en dan zijn we klaar.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters