Microsoft maakt details Windows Phone 7.8 officieel bekend

Microsoft heeft na lang twijfelen de details bekend gemaakt van de aanstaande Windows Phone 7.8-update voor huidige Windows Phone-gebruikers. De update zal mondjesmaat uitgerold gaan worden en onduidelijk is nog wanneer Nederland aan de beurt is.

Windows Phone 8 review homescreen

Microsoft heeft na een lange stilte eindelijk wat meer duidelijkheid en details verschaft over Windows Phone 7.8. De langverwachte update voor huidige Windows Phone 7.5-gebruikers zal een aantal nieuwe functies gaan brengen naar de wat oudere smartphones van ondermeer Nokia, HTC en Samsung. Met de Windows Phone 7.8-update wordt het homescreen van Windows Phone 8 toegevoegd aan het OS. Zo kunnen nu verschillende formaten tegels op het homescreen geplaatst worden. Daarnaast kunnen apps het lockscreen aanpassen van toestellen met het systeem erop.

Een andere verbetering is de mogelijkheid om het UI van het OS met nieuwe kleuren te verfraaien. Zo kan er nu uit de zelfde kleurthema’s gekozen worden die ook in Windows Phone 8 verwerkt zitten. Voorts is er integratie met Xbox Music Store en Xbox Smartglass ingebakken. Ook deelt de agenda-tegel informatie met andere apps. Daarnaast zijn de camerasettings uitgebreid met nieuwe filters. Zo is er de cinemagraph filter en een smart shoot-optie. De updates voor de camera zal ook de mogelijkheid voor pinch-to-zoom naar de oudere Windows Phones brengen.

Microsoft laat weten vanaf begin 2013 te beginnen met de uitrol van Windows Phone 7.8. Echter hangt het per land en per provider af wanneer de update beschikbaar zal zijn via Zune. Hierdoor is het nog onduidelijk wanneer Nederland aan de beurt zal zijn met deze update. Wel is duidelijk dat Nokia haar Lumia-lijn gaat updaten en HTC haar Windows Phone 7.5-lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters