Microsoft maakt haar Surface 2-tablets bekend

Microsoft heeft tijdens een persconferentie in Amerika haar Surface 2-tablets aangekondigd. De Surface 2-tablets zullen in twee varianten op de markt gaan komen voorzien van Windows 8.1

De eerste tablet die Microsoft bekend heeft gemaakt is de nieuwe Surface Pro 2. Deze Intel-variant van de nieuwe tablet beschikt over een 10.1″-scherm met een ClearType HD-scherm. Het scherm heeft volgens Microsoft 46 procent accuratere kleuren dan zijn voorganger. Daarnaast is het apparaat van betere speakers genaamd Dolby Digital. De tablet is in totaal 20 procent sneller geworden dan zijn voorganger en en grafisch gezien zelfs 50 procent, aldus de fabrikant tijdens zijn persconferentie. Dit komt door de nieuwe Haswell-chip van Intel waardoor ook het batterijverbruik van de tablet met maar liefst 75 procent verbeterd is, in combinatie met een nieuwe Power Cover die een extra 35w batterij toevoegt. Het energievebruik van de tablet zou daarnaast ook velen malen lager liggen en hierdoor is hij ook een stuk koeler en stiller, aldus de fabrikant. De batterijduur van de tablet is 2.5 keer die van zijn voorganger, in combinatie met deze cover.

Microsoft heeft het design van de tablet licht aangepast, al lijkt hij nog veel op zijn voorganger. Het design is grotendeels hetzelfde gebleven, maar het Windows-logo aan de achterkant van de tablet is verdwenen. Ook is de kickstand, de houder die de tablet overeind houdt, aangepast. Zo kan hij makkelijker op de schoot liggen en kun je de tablet in meer hoeken overeind zetten.

De Surface Pro 2 kan ook over een docking station beschikken die op zijn beurt over de nodige aansluitingen beschikt. Zo is er 3x USB 3.0 op de tablet aanwezig, 1x USB 1.0, een mini displayport, ethernet-verbinding, audio in en uit en uiteraard de stroom-connector. Het idee is dat de tablet als alternatief kan dienen voor een normale pc middels dit dock. Zo kan gelijk een monitor op het apparaat aangesloten worden en randapparatuur zodra hij in het dock wordt geplaatst.

De Surface Pro 2 met 4GB ram en 64GB ssd zal een vanaf prijs van 889 euro gaan krijgen in Nederland. De tablet is vanaf eind oktober te koop in ons land.

Microsoft Surface Pro 2 
Microsoft Surface Pro 2 
Bron: The Verge
Microsoft Surface Pro 2 
Microsoft Surface Pro 2 
Microsoft Surface Pro 2 

De tweede tablet die Microsoft heeft aangekondigd is de Surface 2 die draait op Windows 8.1 RT. Microsoft heeft ervoor gekozen om de tablet niet meer de RT-naam mee te geven. De nieuwe tablet is voorzien van Nvidia’s ARM-chip, de Tegra 4, die zuiniger is dan zijn voorganger en daarnaast grafisch ook een stukje krachtiger is. Het scherm is nog steeds 10.1″ groot en heeft een Full HD ClearType-paneel mee gekregen.

De Surface 2 is daarnaast wat lichter en dunner geworden maar is qua design groot en deels het zelfde gebleven. Wel nieuw is dat er een zilveren variant van de tablet op de markt zal gaan komen. De tablet is nog steeds gemaakt van magnesium en is daardoor nog steeds bijzonder stevig. Ook het Windows-logo is aan de achterkant verdwenen en heeft nu plaats gemaakt voor het Surface-logo.

De nieuwe Surfaces zijn vanaf 22 oktober beschikbaar in 22 landen, waaronder ook Nederland. De Surface 2 met 32GB geheugen gaat 439 euro in Nederland kosten. Beide tablets worden ook standaard geleverd met 1 jaar gratis Skype calls internationaal en 200GB SkyDrive opslag voor een periode van twee jaar.

Microsoft Surface 2 
Microsoft Surface 2 
Bron: The Verge
Microsoft Surface 2 
Microsoft Surface 2 
Microsoft Surface 2 

Naast de nieuwe tablets heeft Microsoft ook de nieuwe Type Cover 2 aangekondigd. De nieuwe cover is 1mm dunner dan zijn voorganger en komt daarnaast in een tal van vrolijke kleuren op de markt, waaronder roze, blauw, zwart en paars. De nieuwe cover moet volgens de fabrikant iedereen productiever maken die hem gebruikt. Men zou er sneller op kunnen typen omdat hij wat dunner is en de toetsen wat groter zijn geworden. Daarnaast zijn de toesten op het nieuwe toetsenbord verlicht voor in het donker zodat men alsnog door kan blijven werken. De nieuwe Type Cover 2 komt volgend jaar op de markt.

Microsoft Surface Pro 2 type cover 
Microsoft Surface Pro 2 type cover 
Microsoft Surface Pro 2 Type Cover 2 
Microsoft Surface Pro 2 Type Cover 2 
Bron: The Verge

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters