Microsoft maakt haar Surface-tablet bekend

Microsoft heeft tijdens een persconferentie haar nieuwe line-up tablets bekend gemaakt onder de noemer Surface. De eerste tablet is slechts 9.3mm dik en heeft gebogen hoeken mee gekregen.

Microsoft Surface tablet

De eerste Surface-tablet van Microsoft heeft een 10.1-inch scherm mee gekregen en is opvallend dun; slechts 9.3mm dik. De tablet is daarnaast helemaal opgebouwd uit magnesium waardoor hij extra stevig moet zijn. De tablet heeft daarnaast de beschikking over Windows 8 gekregen en heeft zodoende ook ondersteuning voor USB 2.0.

De tablet heeft een ingebouwde kickstand gekregen zodat hij gemakkelijk overeind blijft staan om zo films te kijken en gemakkelijker te browsen. Samen met een cover, die ook als toetsenbord dienst doet, kun je zo eenvoudig een laptop-achtige ervaring creëren. Het toetsenbord heeft daarvoor ook gelijk een touchpad meegekregen.

De Surface-tablet komt er in twee varianten; eentje met een Intel-chip en de volledige Windows 8 Pro-omgeving erop en eentje met een ARM-chip met daarop Windows 8 RT en alleen de Metro-interface. De Intel-variant, met de derde generatie Core i5-processor erin, is iets dikker dan de ARM-variant. Voor die dikte van 14 mm krijg je wel wat betere specs terug, zoals een ingebouwd FullHD-scherm en meer geheugen. De ARM-variant wordt aangedreven door de Nvidia Tegra 3-processor die zijn werk op 1.4GHz doet. Deze heeft een 720p scherm mee gekregen en zal in een 32GB- en 64GB-variant op de markt gaan komen. De Intel variant zal met 64GB en 128GB geheugen op de markt komen.

Opvallend is ook het gewicht van de twee verschillende varianten. Zo zal de ARM-variant met Windows 8 RT 676 gram gaan wegen en de Intel variant 903 gram. Beide tablets zullen ook een MicroSD-kaart kunnen slikken en de Intel-variant wordt met een touchpen geleverd zodat notities aangemaakt kunnen worden. Voor de tablets zijn verschillende kleuren covers beschikbaar.

Prijzen en eventuele launchdata in Europa zijn nog niet bekend gemaakt door Microsoft. Het enige dat Microsoft losliet over de prijzen is dat de ARM-versie zal kunnen concurreren met andere ARM-tablets, en de Intel-versie met vergelijkbare ultrabooks.

Microsoft Surface tablet

 

Microsoft Surface tablet

 

Microsoft Surface tablet

 

Microsoft Surface tablet

 

Microsoft Surface tablet

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters