Microsoft maakt launcher voor Android

Microsoft heeft een launcher voor Android gemaakt. Deze softwareschil is de Arrow Launcher gedoopt en inmiddels is er al een betaversie op internet te vinden.

Tot voor kort was Microsoft vrijwel afwezig op het Androidplatform, omdat het bedrijf vooral bezig was om zijn eigen besturingssysteem Windows Phone te promoten. Maar dat lukt niet erg en inmiddels is ook het hele Microsoft Office-pakket al voor Android te krijgen in de Play Store. Nu is daar ook de Arrow Launcher aan toegevoegd. Die je Androidtelefoon overigens niet verandert in een soort Windows Phone, verre van dat.

De Arrow Launcher biedt niet de Metro-user interface van Windows Phone of Windows 8. Het lijkt er zelfs niet op. Microsoft heeft met de ontwikkeling van deze launcher ditmaal goed gekeken naar de werking van Android, en de mogelijkheid om de gebruikerservaring te verbeteren. Het is een vrij simpele schil die alle relevante content voorop plaatst. Daarbij is het vrij onmogelijk om de user interface aan te passen. Het eerste homescreen is bijvoorbeeld domweg een palet van iconen van apps die je volgens Microsoft het meest gebruikt. Ook worden contacten die je het meest belt of benadert, in een eigen icoon weergegeven. Dat scheelt weer een paar tikjes als je iemand wilt bellen.

Microsoft maakt launcher voor Android screenshot 2015 07 25 17 31 32 300x533 
Microsoft maakt launcher voor Android screenshot 2015 07 25 17 31 40 300x533 
Microsoft maakt launcher voor Android screenshot 2015 07 25 17 31 48 300x533 

De homepage rubriceert de apps in twee secties: recent en frequent. Zo is het erg makkelijk om de meestgebruikte, en laatstgebruikte apps terug te vinden. Ben je uitgekeken op een spelletje en ga je een ander spelen, dan vervangt die gaandeweg het icoon op het homescreen. Op die manier hoef je niet verder te graven in het applicatiemenu.

Een swype naar links geeft op dezelfde manier de contacten te zien: de recente en frequente. Telefoontjes, e-mails, en berichten worden hier op een hoop gegooid. Als je naar rechts swypt, krijg je de notificaties en herinneringen te zien. Die daar ook aangepast kunnen worden.

En meer is het niet. De Arrow Launcher doet uit de verte zo denken aan de Nokia Z-launcher die ook in de Play Store te vindfen is. Wat Microsoft hier precies mee beoogt, is niet echt duidelijk, maar in ieder geval is er weer een goed werkende launcher aan de Play Store toegevoegd die vooral de gebruiker bedient die zijn telefoon bijna alleen maar voor steeds dezelfde taken gebruikt.

De betaversie van de Arrow Launcher kan hier worden gedownload.

Microsoft maakt launcher voor Android screenshot 2015 07 25 17 32 08 300x533 
Microsoft maakt launcher voor Android screenshot 2015 07 25 18 42 38 300x533 

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters