Microsoft maakt van Windowstelefoon 'complete PC in je broekzak'

Windows 10 maakt van elke Windows Phone een complete PC in je broekzak. Dat vertelt Microsoft-directeur Joe Belfiore, van het team dat software voor Windowstelefoons en – tablets ontwikkelt. Deze mogelijkheid wordt Continuum for Phones genoemd. Doorwerken met behulp je telefoon, alsof het je werk-PC is.

In een filmpje laat Belfiore zelf zien hoe dat werkt. Je telefoon vormt het kloppend hart van de PC. Verder hoef je er alleen nog maar – draadloos – een toetsenbord, muis en monitor op aan te sluiten. Op het grote scherm zal de desktopversie van Windows verschijnen, aangedreven door de telefoon.

Die telefoon zelf laat gewoon zijn gebruikelijke app-vensters zien. Zelfs als de telefoon met een groot scherm is verbonden, kan die nog onafhankelijk daarvan worden gebruikt. Zo kan een telefoontje dat tussendoor binnenkomt, gewoon worden opgenomen, terwijl op het grote scherm het geopende Excel-venster gewoon bewerkt kan worden.

De Windows 10-telefoons zijn op die manier ook te verbinden met een televisiescherm op een hotelkamer, en dankzij het gebruik van Qualcomm-processoren kan de telefoon twee schermen aansturen: dat van de telefoon zelf en het tv-scherm. Belfiore noemt als voorbeeld dat de eigenaar van de telefoon die rustig kan blijven gebruiken, terwijl het toestel op het televisiescherm een film of een diashow van gemaakte foto’s laat zien.

Het filmpje is hieronder overgenomen.

Bron: Fonearena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters