Microsoft maakt van Windowstelefoon 'complete PC in je broekzak'

Windows 10 maakt van elke Windows Phone een complete PC in je broekzak. Dat vertelt Microsoft-directeur Joe Belfiore, van het team dat software voor Windowstelefoons en – tablets ontwikkelt. Deze mogelijkheid wordt Continuum for Phones genoemd. Doorwerken met behulp je telefoon, alsof het je werk-PC is.

In een filmpje laat Belfiore zelf zien hoe dat werkt. Je telefoon vormt het kloppend hart van de PC. Verder hoef je er alleen nog maar – draadloos – een toetsenbord, muis en monitor op aan te sluiten. Op het grote scherm zal de desktopversie van Windows verschijnen, aangedreven door de telefoon.

Die telefoon zelf laat gewoon zijn gebruikelijke app-vensters zien. Zelfs als de telefoon met een groot scherm is verbonden, kan die nog onafhankelijk daarvan worden gebruikt. Zo kan een telefoontje dat tussendoor binnenkomt, gewoon worden opgenomen, terwijl op het grote scherm het geopende Excel-venster gewoon bewerkt kan worden.

De Windows 10-telefoons zijn op die manier ook te verbinden met een televisiescherm op een hotelkamer, en dankzij het gebruik van Qualcomm-processoren kan de telefoon twee schermen aansturen: dat van de telefoon zelf en het tv-scherm. Belfiore noemt als voorbeeld dat de eigenaar van de telefoon die rustig kan blijven gebruiken, terwijl het toestel op het televisiescherm een film of een diashow van gemaakte foto’s laat zien.

Het filmpje is hieronder overgenomen.

Bron: Fonearena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters