Bestuur je gadget met deze speciale tatoeage van MIT en Microsoft

MIT en Microsoft Research hebben een nieuw soort tijdelijke tatoeage ontwikkeld waarmee je bijvoorbeeld je smartphone kunt besturen.

Internet of Things

We zijn het zo gewend om het touchscreen op onze smartphones te gebruiken dat je bijna zou vergeten dat echt goede touchscreens nog niet eens zo lang bestaan. De manier waarop we interacteren met onze gadgets kan dus binnen korte tijd drastisch veranderen. In een wereld waar producten steeds meer met elkaar in verbinding staan, het zogenaamde ‘Internet of Things’, bedenken bedrijven nieuwe manieren om met dat netwerk om te gaan. Een grote factor daar in is automatisatie. Je lamp gaat automatisch uit als je de deur dichtslaat, je koelkast stuurt je een bericht als de melk op is en je geluidssysteem begint een romantisch nummer af te spelen als je in de avond thuis komt.

DuoSkin: interactieve tatoeage

Een tweede stap om een netwerk aan apparaten nog directer in ons dagelijkse leven te integreren is het veranderen van de manier waarop we interfaces gebruiken. Het continu erbij pakken van je smartphone om het geluid van je speakers zachter te zetten is eigenlijk bijzonder omslachtig. Een team van MIT en Microsoft Research heeft daarom een nieuw soort tatoeage ontworpen, genaamd “DuoSkin”. De tijdelijke metalen tatoeages zien er niet alleen strak uit, maar functioneren ook als interfaces. Zo kan je bijvoorbeeld je arm als een touchpad voor je laptop gebruiken, of een powerknop voor je smartphone. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het zachter zetten van je tv door simpelweg met je wijsvinger over je tatoeage te bewegen. Daarnaast kunnen de bijzondere tatoeages ook data opslaan die smartphones met behulp van NFC kunnen lezen, of zelfs van kleur veranderen op basis van bijvoorbeeld je hartslag.

Grote potentie

Volgens Cindy Hsin-liu Kao, het hoofd van het onderzoeksteam, zijn de tatoeages relatief makkelijk om te maken. Je kunt elk populaire ontwerpprogramma gebruiken om de patronen voor je circuit te ontwerpen, om er vervolgens een laagje bladgoud over te leggen voor het geleidingsvermogen. Er zijn meer bedrijven die werken aan interactieve tatoeages, maar de “DuoSkin” is een goed voorbeeld van een tatoeage die mensen echt zouden willen dragen. Het zal nog lang duren voordat uitvindingen zoals “DuoSkin” echt gebruikt gaan worden, maar de potentie is ontzettend groot. Oordeel zelf met behulp van de onderstaande video of lees de complete bijbehorende paper.

Bron: MIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters