Bestuur je gadget met deze speciale tatoeage van MIT en Microsoft

MIT en Microsoft Research hebben een nieuw soort tijdelijke tatoeage ontwikkeld waarmee je bijvoorbeeld je smartphone kunt besturen.

Internet of Things

We zijn het zo gewend om het touchscreen op onze smartphones te gebruiken dat je bijna zou vergeten dat echt goede touchscreens nog niet eens zo lang bestaan. De manier waarop we interacteren met onze gadgets kan dus binnen korte tijd drastisch veranderen. In een wereld waar producten steeds meer met elkaar in verbinding staan, het zogenaamde ‘Internet of Things’, bedenken bedrijven nieuwe manieren om met dat netwerk om te gaan. Een grote factor daar in is automatisatie. Je lamp gaat automatisch uit als je de deur dichtslaat, je koelkast stuurt je een bericht als de melk op is en je geluidssysteem begint een romantisch nummer af te spelen als je in de avond thuis komt.

DuoSkin: interactieve tatoeage

Een tweede stap om een netwerk aan apparaten nog directer in ons dagelijkse leven te integreren is het veranderen van de manier waarop we interfaces gebruiken. Het continu erbij pakken van je smartphone om het geluid van je speakers zachter te zetten is eigenlijk bijzonder omslachtig. Een team van MIT en Microsoft Research heeft daarom een nieuw soort tatoeage ontworpen, genaamd “DuoSkin”. De tijdelijke metalen tatoeages zien er niet alleen strak uit, maar functioneren ook als interfaces. Zo kan je bijvoorbeeld je arm als een touchpad voor je laptop gebruiken, of een powerknop voor je smartphone. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het zachter zetten van je tv door simpelweg met je wijsvinger over je tatoeage te bewegen. Daarnaast kunnen de bijzondere tatoeages ook data opslaan die smartphones met behulp van NFC kunnen lezen, of zelfs van kleur veranderen op basis van bijvoorbeeld je hartslag.

Grote potentie

Volgens Cindy Hsin-liu Kao, het hoofd van het onderzoeksteam, zijn de tatoeages relatief makkelijk om te maken. Je kunt elk populaire ontwerpprogramma gebruiken om de patronen voor je circuit te ontwerpen, om er vervolgens een laagje bladgoud over te leggen voor het geleidingsvermogen. Er zijn meer bedrijven die werken aan interactieve tatoeages, maar de “DuoSkin” is een goed voorbeeld van een tatoeage die mensen echt zouden willen dragen. Het zal nog lang duren voordat uitvindingen zoals “DuoSkin” echt gebruikt gaan worden, maar de potentie is ontzettend groot. Oordeel zelf met behulp van de onderstaande video of lees de complete bijbehorende paper.

Bron: MIT

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters