Microsoft, Motorola en Samsung winnen Telecom Award voor beste smartphone van 2015

De Microsoft Lumia 640, Motorola Moto X Play en Samsung Galaxy S6 Edge hebben een Telecom Award gewonnen voor beste smartphone van 2015. Drie andere smartphones zijn de beste koop van dit jaar. Dit zijn de Acer Liquid Z530, Sony Xperia M4 Aqua en Huawei P8.

De Telecom Awards 2015 zijn georganiseerd door de telecom-websites AllAboutPhones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, gezamenlijk goed voor een bereik van bijna 4 miljoen Nederlanders per maand. Met veel kennis van zaken heeft de organisatie volgens een volledig meetbare, transparante en onafhankelijke combinatie van technische laboratorium-tests en vakjury-beoordelingen haar Telecom Awards uitgereikt.

Er worden twee type Telecom Awards, beste koop en beste product, uitgereikt in drie verschillende categorieën: low-end, mid-end en high-end. Low-end zijn smartphones tot 200 euro, mid-end zijn smartphones tussen de 200 en 400 euro en high-end zijn smartphones die duurder zijn dan 400 euro.

Beste product Entry-level: Microsoft Lumia 640

Microsoft Lumia 640 XL design

In het prijssegment tot 200 euro is de op Windows Phone draaiende Microsoft Lumia 640 uitgeroepen tot de beste smartphone van 2015 in het entry-level segment en laat daarmee al haar Android opponenten achter zich. Uit laboratoriumtesten is gebleken dat de Microsoft Lumia 640 de beste prestaties wist weg te zetten ten opzichte van de andere genomineerde smartphones in dit segment. Ook tijdens de beoordeling door de vakjury wist Lumia 640 hoge ogen te gooien vanwege haar gebruiksvriendelijkheid, praktische formaat en robuuste vormgeving.

Beste koop Entry-level: Acer Liquid Z530

Acer Liquid Z530 hands-on

De smartphone met de beste prijs ten opzichte van haar functionaliteit, prestaties en kwaliteit in het prijssegment tot 200 euro is de Acer Liquid Z530. Deze smartphone is dan ook uitgeroepen tot de ‘Beste koop Entry-level’. Uit laboratoriumtesten is gebleken dat de Acer Liquid Z530 qua prestaties boven het gemiddelde zit en vooral veel punten heeft gekregen voor het hoge contrast van haar beeldscherm en het uithoudingsvermogen bij lichte belasting. Met een gemiddelde prijs van 149 euro op de algemene pijldatum is de Acer Liquid Z530 daarmee in het entry-level segment de smartphone met de beste prijs-, kwaliteit en functionaliteitverhouding.

Beste product Mid-end: Motorola Moto X Play

Motorola Moto X Play

In het mid-end segment, het prijssegment voor smartphones tussen de 200 en 400 euro, is de Motorola Moto X Play bekroond met de Telecom Award voor het beste product. Voor Motorola is deze Telecom Award de bevestiging van de vele lovende kritieken die het toestel al van Nederlandse- en internationale media heeft ontvangen. Uit laboratoriumtesten is gebleken dat de Motorola Moto X Play dankzij haar extreem krachtige 3.630 mAh accu onnavolgbaar goede prestaties weet weg te zetten op het gebied van uithoudingsvermogen. Ook de technische prestaties van het toestel zijn bovengemiddeld, mede doordat de Moto X Play op nagenoeg een nagenoeg onaangepaste en originele uitvoering van Android draait. Dit laatste viel ook bij de vakjury in de smaaak. Het toestel kreeg hoge cijfers voor zowel de snelheid als de look and feel van het besturingssysteem.

Beste koop Mid-end: Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua design

Sony heeft dit jaar van alle fabrikanten de meest strategische keuze gemaakt om juist de Sony Xperia M4 Aqua te nomineren in het mid-end segment. Deze smartphone is al langer op de markt dan opponenten in dit segment waardoor de gemiddelde verkoopprijs van het toestel op de pijldatum op 255 euro lag. In verhouding tot deze prijs weet de smartphone opvallend goede prestaties weg te zetten. Daarbij kreeg de Sony Xperia M4 Aqua ook een hoge beoordeling vanwege haar verzorgde vormgeving en het feit dat deze smartphone het enige toestel in dit segment is die volledig stof- en waterdicht is. Daarmee is de Sony Xperia M4 Aqua de terechte winnaar van de Telecom Award ‘Beste koop Mid-end’.

Beste product high-end: Samsung Galaxy S6 Edge

'Samsung Galaxy S7 krijgt usb type-c poort' samsung galaxy s6 edge review right

Samsung weet voor het tweede jaar op rij de meest prestigieuze award in de wacht te slepen: de Telecom Award voor het beste product in het high-end segment van toestellen boven de 400 euro. De Samsung Galaxy S6 Edge wist in de laboratoriumtesten de volledig haalbare score te behalen op het gebied van algehele prestaties. Ook de resolutie en het contrast van het bijzondere gebogen beeldscherm leverde de Galaxy S6 Edge de volledig haalbare score op. De vakjury was daarnaast ook bijzonder gecharmeerd van het design en de materiaalkeuze van de Galaxy S6 Edge. Op cameragebied wist de Galaxy S6 Edge bij daglicht de beste resultaten weg te zetten van alle genomineerde smartphones. Met al deze topscores bleek de Galaxy S6 Edge een onneembare vesting voor andere genomineerde smartphones te zijn, waarmee de Galaxy S6 Edge zich de beste smartphone van 2015 mag noemen.

Beste koop high-end: Huawei P8

Huawei P8 design

De Huawei P8 was op de pijldatum met een gemiddelde verkoopprijs van 454 euro het ‘goedkoopste’ genomideerde toestel in de high-end categorie. Door het grote prijsverschil met andere genomineerde high-end toestellen, is de Huawei P8 uit de bus gekomen als het toestel met de beste relatie tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit en heeft daarmee de Telecom Award ‘Beste koop high-end’ in de wacht weten te slepen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters