Microsoft: Motorola schendt zeven van onze patenten

De rechtszaak van Microsoft tegen Motorola, en daarmee tegenwoordig ook Google, is begonnen met een lawine van verwijten van de softwaregigant. Motorola zou met zijn Android-smartphones zeven patenten schenden op het gebied van synchroniseren van e-mail, contacten en agenda, en nog veel meer.

Microsoft Motorola patentclaim

Microsoft eist een Amerikaans importverbod voor zes Motorola-smartphones. Deze zaak belooft een interessante te worden, want het is de eerste die tegen Motorola wordt aangespannen sinds dit bedrijf onderdeel is van Google. Die heeft Motorola juist gekocht vanwege de enorme patentenportefeuille van het bedrijf; Motorola heeft er 17.000 en er staan nog dik 7000 patentverzoeken open.

De verbale strijd voor de rechter van de International Trade Commission (ITC) begon met de advocaat van Microsoft die Motorola betichtte van het kapen van het intellectueel eigendom van de softwaregigant. David Howard, een leidinggevende van Microsoft, meldde dat zijn bedrijf ”een verantwoordelijkheid heeft tegenover onze werknemers, klanten, partners en aandeelhouders om ons intellectueel eigendom te beschermen.” Motorola Mobility verzet zich tegen de ‘strategie’ van Microsoft om via patenten het de concurrenten zuur te maken, en een woordvoerster van het bedrijf wees erop dat Motorola tegenclaims tegen Microsoft heeft ingediend in enkele werelddelen.

Een en ander kan worden gezien in een breder perspectief; de smartphonemarkt is zeer winstgevend, met een omzet van meer dan 206 miljard dollar dit jaar. Fabrikanten proberen daar elk een flink aandeel van te pakken, en proberen de concurrentie op achterstand te zetten via patentrechtszaken waarin meestal een import- of verkoopverbod voor producten van de concurrent wordt geëist. Microsoft eist een importverbod voor zes smartphones van Motorola.

Microsoft heeft eerder HTC op de knieën gekregen, de Taiwanese mobieltjesfabrikant betaalt vijf dollar per verkochte Androidtelefoon aan Microsoft.

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters