Microsoft Nederland: “Windows Phone 7 pas in 2011 in Nederland”

Algemeen directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland heeft tegenover Channelworld vermeld dat hij verwacht dat Windows Phone 7 pas in 2011 in Nederland zal worden aangeboden. De Engelse taal en het ontbreken van de Nederlandse Marketplace worden als argumenten genoemd voor het uitstel.

Afgelopen week ontstond er wat consternatie in de wereld van Windows Phone 7 nadat Microsoft Global had vermeld dat de eerste release build van het OS geen Nederlandse taal en Nederlandse market zou gaan mee krijgen. Hieruit was op te maken dat Microsoft het nieuwe OS later in Nederland zou gaan introduceren dan de richtdatum van october of november. Microsoft Nederland schreef vervolgens in een blog een reactie op de vermoedens en wist deze dan ook secuur te ontkrachten door te vermelden dat het OS inderdaad Engels zal zijn maar dat dit geen hinder vormt voor de introductie van het OS in Nederland. Microsoft ging er dan ook vanuit dat het OS nog gewoon dit jaar, weliswaar zonder Nederlandse applicatiewinkel en taal, op de Nederlandse markt zal gaan komen.

Echter nu gooit de gigant in Nederland wederom het roer om en deze keer weet de hoogste baas van het bedrijf tegenover Channelworld te vermelden dat het OS toch pas volgend jaar in Nederland te verkrijgen zal zijn. Volgens algemeen directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland is de gigant nu aan het kijken met telco’s en producenten of het zinvol is om telefoons in de markt te zetten dit jaar met een Engels OS. Rinsema heeft hier zijn twijfels over en verwacht dan ook dat pas in april van volgend jaar het OS daadwerkelijk gelanceerd kan worden in ons land aangezien dan het systeem vertaald is en de Nederlandse versie van de applicatiewinkel ook live kan gaan. Het gaat daarbij niet alleen puur om de taal. Een Nederlandse marktplaats ontbreekt en daarnaast zijn er nog andere lokale functies die niet aansluiten voor gebruik in Nederland”, aldus Rinsema.

Het moge duidelijk zijn dat het er alle schijn van heeft dat Microsoft Nederland in de eerste release zal gaan overslaan en pas in de derde wave zal gaan introduceren in Nederland. België lijkt wel eerder aan de beurt te zijn aangezien de applicatiewinkel van Microsoft wel al vertaald is voor onze zuiderburen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wakker blijven -

  @ Andrea Laten we niet vergeten dat de iPhone een jaar later in Nederland werd gelanceerd dan in de VS, dus jouw post is grote onzin.

  Verder hoop ik echt dat er dit jaar nog de nieuwe Windows Phones op de markt komen, want dit OS is revolutionair, en ik zit er echt op te wachten.

 2. Andrea -

  Dit zou echt een enorme teleurstelling als het daadwerkelijk pas in april 2011 zou worden. Hoe is het toch mogelijk dat een bedrijf als Apple het wel voor elkaar krijg om binnen veel kortere termijnen wereldwijd een iTunes store en iPhones te releasen, maar bij Microsoft men op dit moment de zaakjes nog niet voor elkaar heeft. Hoe lang wachten we al op de Zune in Nederland? Zelfs ene klein speler als Spotify is inmiddels in Nederland te krijgen, terwijl Microsoft nog steeds niet zover is. Ongelooflijk teleurstellend in een tijdperk dat Android en Apple de markt aan het opvreten zijn.

 3. Gast Wim -

  Marketplace wel in Belgie. Deze zal zeker 2-talig zijn. Dus een nederlandse versie is al wel gereed vanaf intro in Belgie. Waarom dan niet in Nederland!?!?

  1. autje -

   Het Nederlands deel van België moet net als Nederland wachten totdat er een Nederlandse versie is..,

   Het Franse deel kan al wel worden voorzien van WM07

 4. yeahli -

  Ik snap niet hoeveel werk het kan zijn om het in het nederlands te vertalen :S Dat de appwinkel mischien wat meer werk is kan ik nog lichtelijk inkomen maargoed..

  Ik snap ook nooit waarom fabrikanten altijd zo'n moeilijkheden hebben met het updaten van Andriod. Ja alles is omgebouwd maar ze weten zelf toch ook dat mensen zitten te wachten op update's en je daar met het maken ervan toch rekening kan houden..

  Ben wel benieuwt wat voor een telefoons er allemaal worden gelanceerd! Daar al meer info/dates van?

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters