Microsoft Nederland: “Windows Phone 7 pas in 2011 in Nederland”

Algemeen directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland heeft tegenover Channelworld vermeld dat hij verwacht dat Windows Phone 7 pas in 2011 in Nederland zal worden aangeboden. De Engelse taal en het ontbreken van de Nederlandse Marketplace worden als argumenten genoemd voor het uitstel.

Afgelopen week ontstond er wat consternatie in de wereld van Windows Phone 7 nadat Microsoft Global had vermeld dat de eerste release build van het OS geen Nederlandse taal en Nederlandse market zou gaan mee krijgen. Hieruit was op te maken dat Microsoft het nieuwe OS later in Nederland zou gaan introduceren dan de richtdatum van october of november. Microsoft Nederland schreef vervolgens in een blog een reactie op de vermoedens en wist deze dan ook secuur te ontkrachten door te vermelden dat het OS inderdaad Engels zal zijn maar dat dit geen hinder vormt voor de introductie van het OS in Nederland. Microsoft ging er dan ook vanuit dat het OS nog gewoon dit jaar, weliswaar zonder Nederlandse applicatiewinkel en taal, op de Nederlandse markt zal gaan komen.

Echter nu gooit de gigant in Nederland wederom het roer om en deze keer weet de hoogste baas van het bedrijf tegenover Channelworld te vermelden dat het OS toch pas volgend jaar in Nederland te verkrijgen zal zijn. Volgens algemeen directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland is de gigant nu aan het kijken met telco’s en producenten of het zinvol is om telefoons in de markt te zetten dit jaar met een Engels OS. Rinsema heeft hier zijn twijfels over en verwacht dan ook dat pas in april van volgend jaar het OS daadwerkelijk gelanceerd kan worden in ons land aangezien dan het systeem vertaald is en de Nederlandse versie van de applicatiewinkel ook live kan gaan. Het gaat daarbij niet alleen puur om de taal. Een Nederlandse marktplaats ontbreekt en daarnaast zijn er nog andere lokale functies die niet aansluiten voor gebruik in Nederland”, aldus Rinsema.

Het moge duidelijk zijn dat het er alle schijn van heeft dat Microsoft Nederland in de eerste release zal gaan overslaan en pas in de derde wave zal gaan introduceren in Nederland. België lijkt wel eerder aan de beurt te zijn aangezien de applicatiewinkel van Microsoft wel al vertaald is voor onze zuiderburen.

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters