Microsoft nodigt pers uit voor Surface-event op 23 september

Microsoft heeft de Amerikaanse media uitgenodigd om op 23 september naar haar nieuwe Surface-tablets te komen kijken. De verwachting is dat de fabrikant een drietal nieuwe tablets de wereld in zal helpen op die dag.

Microsoft heeft de onderstaande uitnodiging verstuurd naar de Amerikaanse media. De fabrikant zal naar verluid op 23 september een drietal nieuwe Surface-tablets gaan aankondigen die geleden als opvolger van de huidige Surface-range. Het zou gaan om een nieuwe Surface Pro 2-tablet, een nieuwe Surface 2-tablet en sommige menen ook dat er een mini variant op de markt zal gaan komen met een scherm dat rond de 7″ groot is. Onduidelijk is nog of dit laatste model daadwerkelijk aangekondigd zal gaan worden door Microsoft. Desondanks ziet het er wel naar uit dat de huidige twee modellen een upgrade zullen mee krijgen.

De nieuwe Surface 2 Pro zal naar verluid over Intel’s nieuwe Haswell-processor gaan beschikken. Daarnaast krijgt de tablet 8GB aan ram mee en 128GB SSD. De batterijduur van de tablet zal iets beter worden maar nog steeds gering zijn, zo’n twee uur extra aan gebruikersduur op een enkele lading, aldus The Verge.

De RT-variant van de Surface 2 zal over een Nvidia Tegra 4-processor gaan beschikken en een Full HD-scherm. Daarnaast zal de batterijduur op rond de 8 uur gaan uitkomen. Beide tablets zullen op Windows 8.1 gaan lopen. Microsoft zal ook een aantal nieuwe accesoires op de markt gaan zetten om de nieuwe tablets te verfraaien. Zo zal ondermeer een nieuwe powercover aangekondigd gaan worden.

Microsoft Surface event 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters