Microsoft nodigt pers uit voor Surface-event op 23 september

Microsoft heeft de Amerikaanse media uitgenodigd om op 23 september naar haar nieuwe Surface-tablets te komen kijken. De verwachting is dat de fabrikant een drietal nieuwe tablets de wereld in zal helpen op die dag.

Microsoft heeft de onderstaande uitnodiging verstuurd naar de Amerikaanse media. De fabrikant zal naar verluid op 23 september een drietal nieuwe Surface-tablets gaan aankondigen die geleden als opvolger van de huidige Surface-range. Het zou gaan om een nieuwe Surface Pro 2-tablet, een nieuwe Surface 2-tablet en sommige menen ook dat er een mini variant op de markt zal gaan komen met een scherm dat rond de 7″ groot is. Onduidelijk is nog of dit laatste model daadwerkelijk aangekondigd zal gaan worden door Microsoft. Desondanks ziet het er wel naar uit dat de huidige twee modellen een upgrade zullen mee krijgen.

De nieuwe Surface 2 Pro zal naar verluid over Intel’s nieuwe Haswell-processor gaan beschikken. Daarnaast krijgt de tablet 8GB aan ram mee en 128GB SSD. De batterijduur van de tablet zal iets beter worden maar nog steeds gering zijn, zo’n twee uur extra aan gebruikersduur op een enkele lading, aldus The Verge.

De RT-variant van de Surface 2 zal over een Nvidia Tegra 4-processor gaan beschikken en een Full HD-scherm. Daarnaast zal de batterijduur op rond de 8 uur gaan uitkomen. Beide tablets zullen op Windows 8.1 gaan lopen. Microsoft zal ook een aantal nieuwe accesoires op de markt gaan zetten om de nieuwe tablets te verfraaien. Zo zal ondermeer een nieuwe powercover aangekondigd gaan worden.

Microsoft Surface event 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters