‘50% werknemers Microsoft Mobile ontslagen, Nokia merknaam verkocht’

Volgens een anonieme bron heeft Microsoft de Nokia merknaam verkocht aan Foxconn en wordt 50% van de mobiele divisie van het bedrijf ontslagen.

Microsoft

Volgens een Chinese anonieme bron gaat Microsoft flinke maatregelen nemen om de zeer teleurstellende verkopen van zijn smartphones te compenseren. Het bedrijf verkocht dit jaar enkel 15 miljoen Windows smartphones en heeft een erg klein deel van de smartphonemarkt in handen. Al jaren worstelt Microsoft met het relevant maken van Windows Mobile. Helaas bleef de ondersteuning van ontwikkelaars uit ondanks het excellente Windows 10 Mobile en goed doordachte functies. Dit jaar gaf het bedrijf al aan zich in 2016 niet bezig te houden met nieuwe smartphones, dus de vraag was dan ook wat de implicaties daar van zouden zijn.

Nokia

Na het overnemen van Nokia Devices en Services mag Microsoft de Nokia merknaam tot en met 2024 voor smartphones gebruiken. Helaas wordt de divisie zo snel mogelijk gesloten en werd vandaag bekend dat Microsoft de merknaam aan de Chinese fabrikant Foxconn zal gaan verkopen. Foxconn ken je misschien wel als de grote fabrikant van Apple’s iPhone’s. Wat de fabrikant precies met de merknaam van plan is weten we nog niet, maar dat binnen zo’n korte tijd drie partijen Nokia smartphones maken is geen goed teken. Vlak na de overname van de Nokia divisie ontsloeg Microsoft al 18,000 werknemers. Eind 2014 doken er al geruchten op dat Microsoft de merknaam al kwijt zou willen.

Surface Phone

Maar goed, er is nog hoop voor de smartphones van Microsoft. Zo is het bedrijf al jarenlang bezig met high-end Surface Phone’s, die onlangs uitgesteld werden tot 2017. De anonieme bron beweert dat 50% van de mobiele divisie van Microsoft ontslagen wordt, en dat de rest samengevoegd wordt met de Surface divisie, die ook verantwoordelijk is voor de Surface tablets. Het is dus duidelijk dat de Surface phone’s de laatste hoop zijn voor Microsoft’s visie van hoe een smartphone er uit moet zien.

Het is vreemd om te beseffen dat Microsoft meer geld verdient met het licenseren van zijn Android patenten dan met het verkopen van Windows Phone’s. Gisteren schreven we nog over hoe Google voor de lancering van Android nog verwachtte dat Microsoft de mobiele markt zou gaan domineren.

Bron: VTech

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters