‘50% werknemers Microsoft Mobile ontslagen, Nokia merknaam verkocht’

Volgens een anonieme bron heeft Microsoft de Nokia merknaam verkocht aan Foxconn en wordt 50% van de mobiele divisie van het bedrijf ontslagen.

Microsoft

Volgens een Chinese anonieme bron gaat Microsoft flinke maatregelen nemen om de zeer teleurstellende verkopen van zijn smartphones te compenseren. Het bedrijf verkocht dit jaar enkel 15 miljoen Windows smartphones en heeft een erg klein deel van de smartphonemarkt in handen. Al jaren worstelt Microsoft met het relevant maken van Windows Mobile. Helaas bleef de ondersteuning van ontwikkelaars uit ondanks het excellente Windows 10 Mobile en goed doordachte functies. Dit jaar gaf het bedrijf al aan zich in 2016 niet bezig te houden met nieuwe smartphones, dus de vraag was dan ook wat de implicaties daar van zouden zijn.

Nokia

Na het overnemen van Nokia Devices en Services mag Microsoft de Nokia merknaam tot en met 2024 voor smartphones gebruiken. Helaas wordt de divisie zo snel mogelijk gesloten en werd vandaag bekend dat Microsoft de merknaam aan de Chinese fabrikant Foxconn zal gaan verkopen. Foxconn ken je misschien wel als de grote fabrikant van Apple’s iPhone’s. Wat de fabrikant precies met de merknaam van plan is weten we nog niet, maar dat binnen zo’n korte tijd drie partijen Nokia smartphones maken is geen goed teken. Vlak na de overname van de Nokia divisie ontsloeg Microsoft al 18,000 werknemers. Eind 2014 doken er al geruchten op dat Microsoft de merknaam al kwijt zou willen.

Surface Phone

Maar goed, er is nog hoop voor de smartphones van Microsoft. Zo is het bedrijf al jarenlang bezig met high-end Surface Phone’s, die onlangs uitgesteld werden tot 2017. De anonieme bron beweert dat 50% van de mobiele divisie van Microsoft ontslagen wordt, en dat de rest samengevoegd wordt met de Surface divisie, die ook verantwoordelijk is voor de Surface tablets. Het is dus duidelijk dat de Surface phone’s de laatste hoop zijn voor Microsoft’s visie van hoe een smartphone er uit moet zien.

Het is vreemd om te beseffen dat Microsoft meer geld verdient met het licenseren van zijn Android patenten dan met het verkopen van Windows Phone’s. Gisteren schreven we nog over hoe Google voor de lancering van Android nog verwachtte dat Microsoft de mobiele markt zou gaan domineren.

Bron: VTech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. carl heinz -

   Nou, is dat zo?
   De smartphone zoals we die de afgelopen paar jaar kennen zal spoedig uitsterven.
   Smartphones worden steeds geavanceerder en zo ook de mogelijkheden.
   Alleen het gebruik is nog steeds hetzelfde gebleven, en dat gaat nu langzamerhand verdwijnen.
   Steeds meer en meer worden taken die normaliter op een tablet of laptop worden uitgevoerd overgenomen op dergelijke apparaten daar deze al krachtiger worden.
   Continuüm is slecht een kleine stap in die richting.
   De term ppc ( pocket pc ) van vroeger krijgt een nieuwe betekenis en zal dadelijk gewoon gelijk zijn aan de mogelijkheden die een standaard tablet of lichte laptop ook bieden.
   Hetzij op het eigen kleine scherm of middels een dock op een ander groter scherm of tv, waarbij de smartphone fungeert als pc.
   MS is daar al hard mee bezig.
   Zie het maar als een mini tablet met belfunctionaliteit waarbij je alle applicaties kan draaien die je ook op een normale laptop draait.
   Vooralsnog eerst alleen de zakelijke applicaties en langzamerhand zal hierbij de gamingsector ook wel zijn intrede doen.
   Zeker als x32 e.d. worden ondersteund.
   In de nabije toekomst zal dus inderdaad de smartphone zoals wij die nu kennen verdwijnen en prompt daarop zal ook de laptop gaan verdwijnen net zoals het eerder is vergaan met de cameraindustrie….lettende op de kleine pocketcamera’s.
   Alleen de echte hobbyisten hebben nog een dergelijke camera, maar bij de meeste liggen deze al te verstoffen ergens in een kast.
   Zo zullen er in de toekomst steeds meer taken worden overgenomen door dergelijke apparaten.
   MS is zich daarvan ter dege bewust en focust zich meer en meer op de zakelijke markt, want daar is waar dergelijke wijzigingen zich als eerste worden doorgevoerd….de rest volgt vanzelf.

   1. Relo -

    MS is al sinds 2009 hard bezig met een platform en Windows 10 hebben we ook maar weinig van gezien. Ze doen niet eens de moeite om te suggereren dat ze er wel degelijk flink mee bezig zijn. De laatste paar keren dat MS een flink pers moment had was de rol voor mobile erg klein.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters