Microsoft Onenote komt naar Android

Het notitieprogramma Onenote komt naar Android. Gebruikers kunnen deze populaire software, die tot dusver vooral op pc’s wordt gebruikt, benutten om takenlijstjes, notities en andere korte teksten en afbeeldingen automatisch te delen met hun computer.

OneNote

Onenote was al beschikbaar voor Windows Phone en de iPhone. Nu is hij ook gratis uit de Android Market te halen. De app stelt je in staat om lijstjes te maken met balletjes of nummers ervoor, en naar keuze een vinkje, zodat je kunt aangeven wanneer een taak volbracht is.

Het synchroniseren gaat via Microsoft’s SkyDrive-service. Deze clouddienst maakt gebruik van een Microsoft Live-id en is overal op te roepen: op telefoons en tablets, maar ook op computers. Op die manier ontstaan er geen verschillende lijstjes of aantekeningen; die zijn overal hetzelfde.

De app voorziet in tekstverwerking, maar je kunt er ook plaatjes in kwijt, die je eventueel direct kunt schieten met de telefooncamera. De to-dolijstjes met de vinkjes erbij zijn een gewilde functie, en het is mogelijk om snel toegang te krijgen tot aantekeningen die al wat langer geleden zijn gemaakt.

Het synchroniseren vergt data, maar in de app is in te stellen dat je dat alleen via WiFi-netwerken wilt doen. Dat scheelt dataverbruik voor het mobiele telefoonabonnement.

In de Androidversie zit wel een limiet: na vijfhonderd aantekeningen moet je voor de dienst gaan betalen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters