Microsoft ontkent zelf telefoons te gaan produceren

Een Microsoft topman heeft aangegeven dat het bedrijf zelf geen plannen heeft om een eigen gemaakte telefoon op de markt te gaan brengen. Hiermee ontkracht hij de geruchten van vorige week dat Microsoft zelf ook een Windows Phone 8 smartphone op de markt wilt zetten.

Vorige week kondigde Microsoft haar nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem aan voor smartphones. Nadat de fabrikant eerder die week aankondigde zelf met twee tablets te komen kwamen snel de geruchten naar boven dat de softwaregigant uit Redmond ook plannen zou hebben om met een eigen smartphone te komen.

Greg Sullivan, marketing manager voor Windows Phone zegt in een interview dat Microsoft geen plannen heeft om met eigen hardware de markt op te gaan. De fabrikant geloof in een goed ecosysteem met belangrijke partners zoals Nokia, Samsung, HTC en Huawei. Opmerkelijk is dat Sullivan duidelijk “nee” heeft gezegd op de vraag of Microsoft met eigen hardware gaat komen waarbij het bedrijf normaal antwoord met “geen commentaar”.

Microsoft lijkt daarmee toch voldoende te vertrouwen op Nokia en haar andere partners om van Windows Phone 8 een succes te maken. De eerste smartphones met het nieuwe besturingssysteem worden rond de herfst verwacht. Deze smartphones zullen dan echter van Nokia, HTC, Samsung en Huawei komen en niet van Microsoft zelf.

Windows Phone 8 hardware partners

 

Bron: Information Week

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters