Microsoft ontkent zelf telefoons te gaan produceren

Een Microsoft topman heeft aangegeven dat het bedrijf zelf geen plannen heeft om een eigen gemaakte telefoon op de markt te gaan brengen. Hiermee ontkracht hij de geruchten van vorige week dat Microsoft zelf ook een Windows Phone 8 smartphone op de markt wilt zetten.

Vorige week kondigde Microsoft haar nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem aan voor smartphones. Nadat de fabrikant eerder die week aankondigde zelf met twee tablets te komen kwamen snel de geruchten naar boven dat de softwaregigant uit Redmond ook plannen zou hebben om met een eigen smartphone te komen.

Greg Sullivan, marketing manager voor Windows Phone zegt in een interview dat Microsoft geen plannen heeft om met eigen hardware de markt op te gaan. De fabrikant geloof in een goed ecosysteem met belangrijke partners zoals Nokia, Samsung, HTC en Huawei. Opmerkelijk is dat Sullivan duidelijk “nee” heeft gezegd op de vraag of Microsoft met eigen hardware gaat komen waarbij het bedrijf normaal antwoord met “geen commentaar”.

Microsoft lijkt daarmee toch voldoende te vertrouwen op Nokia en haar andere partners om van Windows Phone 8 een succes te maken. De eerste smartphones met het nieuwe besturingssysteem worden rond de herfst verwacht. Deze smartphones zullen dan echter van Nokia, HTC, Samsung en Huawei komen en niet van Microsoft zelf.

Windows Phone 8 hardware partners

 

Bron: Information Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters