'Microsoft ontwikkelt eigen 7-inch Xbox Surface-tablet'

Microsoft zou begonnen zijn met het ontwikkelen van een eigen tablet die gericht is op games. De 7-inch Xbox Surface-tablet verkeert nog wel in een vroege fase van ontwikkeling.

The Verge heeft middels betrouwbare bronnen vernomen dat Microsoft momenteel een eigen gaming-tablet aan het ontwikkelen is. De Xbox Surface-tablet is van top tot teen gericht op gaming en het game-platform van Xbox 360. De tablet zal een 7-inch scherm mee gaan krijgen, aldus de bron. De tablet verkeert nog wel in een vroege fase van ontwikkeling; onlangs pas zijn de definitieve specificaties van de tablet afgesproken.

De 7-inch tablet zal op een aangepaste versie van Windows 8 RT gaan draaien en de beschikking gaan krijgen over een speciale ARM-processor. Daarnaast zal de ram die in het tablet zal zitten over extra bandbreedte gaan beschikken voor nog betere prestaties. De tablet krijgt speciale software toegemeten die op Windows 8 gebaseerd is, maar dan veel meer toegespitst is op gaming.

De overige specificaties van de tablet zijn nog niet bekend. De verwachting is dat de tablet met de opvolger van de Xbox 360 gelanceerd zal gaan worden ergens in 2013. Desondanks is er ook nog een rieeele kans dat de tablet geannuleerd zal worden doordat plannen op termijn binnen bedrijven kunnen veranderen, aldus The Verge.

Xbox tablet 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via