'Microsoft ontwikkelt eigen smartphone voor het geval haar partners falen'

Microsoft zou als noodplan een eigen smartphone ontwikkelen. De gigant doet dit voor het geval dat haar partners falen in het verkrijgen van het benodigde marktaandeel met Windows Phone 8.

Nokia Drive Windows Phone 8

De reden achter de ontwikkeling van een eigen smartphone door Microsoft is door Bloomberg onthuld. De zakensite beroept zich op interne bronnen die kennis hebben van de strategie van het bedrijf. Volgens Bloomberg ontwikkelt Microsoft inderdaad een eigen smartphone en laat het deze wederom door een Aziatische OEM produceren, net als haar Surface-tablet. De reden zou zijn dat wanneer Nokia, HTC en Samsung er niet in slagen om voldoende marktaandeel te veroveren met hun Windows Phone 8-smartphones, Microsoft’s telefoon hiervoor alsnog moet gaan zorgen.

Bloomberg laat wel doorschemeren dat Microsoft momenteel nog wel voldoende vertrouwen heeft in haar partners. De ontwikkeling van een eigen smartphone is slechts een back-up plan, aldus de bronnen tegenover de website. Microsoft CEO Steve Ballmer laat aan Reuters weten dat hij verwacht dat de afzet van Windows Phone-smartphones dit kwartaal en in het eerste kwartaal van 2013 een vogelvlucht zullen gaan nemen.

Momenteel beschikt Windows Phone over een wereldwijd marktaandeel van rond de 4 procent. In Nederland ligt het marktaandeel tussen de 1 en de 2 procent in de afzet van smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hakan Balkaya -

  Stiekem gaat iedereen aan interface van windows phone 8 wennen. De systemen (desktop en laptops) worden voorzien van windows 8. Persoonlijk denk ik dat mensen over een jaar meer vertrouwen in windows phone zullen zijn. Qua interface zal de overstap voor veel mensen niet een grote stap worden. Of ik persoonlijk zal overstappen, dat weet ik nog niet. zoals velen zal ik ook afwachten en de reviews goed in de gaten houden.

 2. Wietse-0803 -

  "Momenteel beschikt Windows Phone 8 een wereldwijd marktaandeel van rond de 4 procent." Windows Phone 8 heeft dat bij lange na nog niet, het is nog maar een paar dagen op de markt.

 3. Willem de groot -

  Zou niet weten waarom de eigen telefoons wel ineens goed zouden verkopen?
  Het grote probleem bij Nokia is dat veel mensen hun vertrwouwen in het merk al verloren hadden toen ze op WP overstapte, en twee de hardware is echt bagger. Heb al HEEL veel van die lumia terug gezien. Daarin tegen de eerste Omnia 7 een dijk van een apparaat is… zie je zelden terug, en ik ken mensen die er al twee jaar probleemloos mee werken. Wel moet gezegd worden dat WP rete stabiel is en met mindere specs even goed als andere OSen op quadcore`s draait.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters