'Microsoft ontwikkelt eigen smartphone voor het geval haar partners falen'

Microsoft zou als noodplan een eigen smartphone ontwikkelen. De gigant doet dit voor het geval dat haar partners falen in het verkrijgen van het benodigde marktaandeel met Windows Phone 8.

Nokia Drive Windows Phone 8

De reden achter de ontwikkeling van een eigen smartphone door Microsoft is door Bloomberg onthuld. De zakensite beroept zich op interne bronnen die kennis hebben van de strategie van het bedrijf. Volgens Bloomberg ontwikkelt Microsoft inderdaad een eigen smartphone en laat het deze wederom door een Aziatische OEM produceren, net als haar Surface-tablet. De reden zou zijn dat wanneer Nokia, HTC en Samsung er niet in slagen om voldoende marktaandeel te veroveren met hun Windows Phone 8-smartphones, Microsoft’s telefoon hiervoor alsnog moet gaan zorgen.

Bloomberg laat wel doorschemeren dat Microsoft momenteel nog wel voldoende vertrouwen heeft in haar partners. De ontwikkeling van een eigen smartphone is slechts een back-up plan, aldus de bronnen tegenover de website. Microsoft CEO Steve Ballmer laat aan Reuters weten dat hij verwacht dat de afzet van Windows Phone-smartphones dit kwartaal en in het eerste kwartaal van 2013 een vogelvlucht zullen gaan nemen.

Momenteel beschikt Windows Phone over een wereldwijd marktaandeel van rond de 4 procent. In Nederland ligt het marktaandeel tussen de 1 en de 2 procent in de afzet van smartphones.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters