Microsoft organiseert informatieavond voor consumenten over Windows Phone 7

Microsoft nodigde de doorsnee consument uit om een avond over Windows Mobile en het nieuwe Windows Phone 7 te komen praten. Volgens de ontwikkelaar zullen de eerste Windows Phone 7-telefoons uiterlijk vanaf november beschikbaar zijn in Nederland.

Microsoft Windows Phone 7-avond

Microsoft wist de normale doorsnee consument uit te nodigen voor een unieke kijk op het reilen en zeilen van de ontwikkelaar in Nederland. Maarten Sonneveld, Business Group Lead Mobile Communications voor Microsoft in Nederland, nodigde iedereen die het interessant vond om over Windows Mobile te komen praten uit om een kijkje in de keuken te komen nemen bij Microsoft en de ontwikkeling van Windows Phone 7. Microsoft is van plan om dit vaker in Nederland te gaan doen en het volgende open huis staat gepland voor november bij Microsoft zelf en de verwachting is dan ook dat de eerste Windows Phone 7-telefoon aldaar aanwezig zal zijn.

Sonneveld wist tijdens zijn presentatie een paar interessante nieuwtjes prijs te geven over het nieuwe OS. Allereerst maakte het hoofd van Windows Phone Nederland bekend dat er een nieuwe Windows Phone aan zit te komen in Nederland, namelijk die van Samsung genaamd de Omnia Pro 4 waar we later meer over zullen schrijven. Volgens Sonneveld heeft het toestel de laatste build van Windows Phone 6 mee gekregen, namelijk versie 6.5.3. Dit is de laatste grote update voor het huidig OS aldus Sonneveld en daarnaast zal het huidige OS meer richting de groot zakelijke klanten gestuurd worden, daar waar Windows Phone 7 bedoeld is voor consumenten.

Microsoft Windows Phone 7-avond

Microsoft Nederland ging verder over Windows Phone 7 en de gedachten achter het OS. Zo zijn de tegels op het startscherm van het OS afgeleid van informatieborden die je ook op een willekeurig station kunt vinden. Deze borden weergeven informatie of geven aanwijzingen waar je naar toe moet en dat is het zelfde principe van de tegels op Windows Phone 7 die informatie op het toestel ontsluiten door erop te tikken. Microsoft wist verder te melden dat in november de eerste Windows Phone 7-telefoon in Nederland misschien wel bij de retailer CoolBlue te vinden zal zijn, al ging de ontwikkelaar hier niet dieper op in.

Ook werd tijdens de Q&A duidelijk dat mensen niet meer hun eigen applicaties kunnen installeren via de computer maar uitsluitend via de Marketplace van Microsoft. Daarnaast is het syncen van contacten met het nieuwe OS niet meer mogelijk via de computer maar dient dit draadloos te gebeuren via het netwerk. Volgens Sonneveld is het dan ook aan te raden om een Windows Phone 7-telefoon aan te schaffen met een data-abonnement om zo van alle functionaliteit gebruik te kunnen maken. Microsoft had ook nog de LG Panther mee genomen om het nieuwe OS te laten zien en het geheel zag er al erg goed en indrukwekkend uit. Jammer genoeg mochten er geen foto’s van het toestel gemaakt worden maar wel mochten we er zelf even mee spelen en de grootste opluchting zat hem in het feit dat er geen vertragingen merkbaar waren in het OS, ondanks dat het nog een beta status heeft. De gigant wist ook te bevestigen dat knippen en plakken het niet gered heeft voor de eerste build wegens tijdgebrek maar dat de functionaliteit zeker hoog op de agenda staat om ingebouwd te worden.

Microsoft liet tot slot weten dat het ontwikkelaars die gedesinteresseerd zijn in het ontwikkelen voor het nieuwe OS van plan is om een LG Panther te geven om zo hun applicaties te maken en te testen. Microsoft is de eerste producent die dat op grote schaal gaat doen nog voor dat het OS op de markt te vinden is. Meer informatie over Windows Phone Nederland kun je op het blog van het team vinden en op Twitter. Mocht je met andere Windows Phone-fans in contact willen komen dan kun je dat via het forum van Microsoft doen en inmiddels is voor het forum ook een interessante applicatie gemaakt voor je Windows Phone-telefoon.

Microsoft Windows Phone 7-avond

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters