'Microsoft overweegt om in Foursquare te gaan investeren'

Microsoft overweegt momenteel om een investering te doen in Foursquare. De makers van de app zoeken momenteel een nieuwe investering om hun bedrijf voort te kunnen zetten.

Volgens Bloomberg onderhalt Microsoft momenteel met Foursquare over een mogelijke investering in het bedrijf. Foursquare is een locatie-app waarmee men kan incheken bij restaurants en andere bedrijven. Via de app kunnen ook tips achtergelaten worden over een bepaald restaurant zodat mensen die in de buurt zijn gemakkelijk kunnen zien of bijvoorbeeld een restaurant aan te raden is of niet.

Onduidelijk is nog hoeveel geld Foursquare met deze nieuwe investeringsronde wil gaan ophalen. Het bedrijf heeft momenteel een schuld van 41 miljoen dollar. De verwachting is dat MIcrosoft tussen de 50 en 100 miljoen zal investeren in het bedrijf, mocht er een deal komen. Voor Microsoft is het een interessante investering omdat Foursquare over veel locatie data beschikt die het in haar smartphones wil verwerken. Daarnaast kan Microsoft het bedrijf met haar eigen advertentietak helpen.

Beide bedrijven wilde niet reageren op de geruchten. De verwachting is dat een deal over enkele weken bekend wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters