'Microsoft overweegt om in Foursquare te gaan investeren'

Microsoft overweegt momenteel om een investering te doen in Foursquare. De makers van de app zoeken momenteel een nieuwe investering om hun bedrijf voort te kunnen zetten.

Volgens Bloomberg onderhalt Microsoft momenteel met Foursquare over een mogelijke investering in het bedrijf. Foursquare is een locatie-app waarmee men kan incheken bij restaurants en andere bedrijven. Via de app kunnen ook tips achtergelaten worden over een bepaald restaurant zodat mensen die in de buurt zijn gemakkelijk kunnen zien of bijvoorbeeld een restaurant aan te raden is of niet.

Onduidelijk is nog hoeveel geld Foursquare met deze nieuwe investeringsronde wil gaan ophalen. Het bedrijf heeft momenteel een schuld van 41 miljoen dollar. De verwachting is dat MIcrosoft tussen de 50 en 100 miljoen zal investeren in het bedrijf, mocht er een deal komen. Voor Microsoft is het een interessante investering omdat Foursquare over veel locatie data beschikt die het in haar smartphones wil verwerken. Daarnaast kan Microsoft het bedrijf met haar eigen advertentietak helpen.

Beide bedrijven wilde niet reageren op de geruchten. De verwachting is dat een deal over enkele weken bekend wordt gemaakt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters